Ēriks Dreibants, pavārs. 3 pavāru restorāns “Tam labam būs augt”. Rīga , Torņa iela 4.     12.11/2013 foto: Valdis Semjonovs/ Latvijas Avīze/
Ēriks Dreibants, pavārs. 3 pavāru restorāns “Tam labam būs augt”. Rīga , Torņa iela 4. 12.11/2013 foto: Valdis Semjonovs/ Latvijas Avīze/
Foto – Valdis Semjonovs

Trīs kārdinoši zivju ēdieni tiem, kuri negrib cept vai vārīt 1

Šefpavāra Ērika Dreibanta gaumē”

Uztura speciālisti iesaka vismaz reizi nedēļā ēdienkartē iekļaut zivis. Lūk, daži ieteikumi, kā var dažādot maltīti, ja spuraines negrib cept vai no tām vārīt zupu. “Trīs pavāru restorāna” šefpavārs Ēriks Dreibants iesaka dažas zivju ēdienu receptes, kuras iecienījis pats, – izmanto, gatavojot maltīti ģimenei. Līni izķidā, notīra zvīņas un vēderā liek citrona šķēlītes, pētersīļus un dilles. Uz pannas uzklāj cepampapīru, novieto ar garšaugiem pildīto līni un 30 – 40 minūtes cep 180 grādu temperatūrā. Savukārt no karpas var pagatavot divas aukstās uzkodas. Fileju sagriež sloksnītēs, uzbārsta sāli, piparus, apviļā miltos un olā, apcep. Atdzesē un pārlej marinādi, kas pagatavota no ūdens, smaržīgajiem pipariem, krustnagliņām, lauru lapām, ķiplokiem un galda etiķa.
Reklāma
Reklāma
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.