Mobilā versija
Brīdinājums -2.5°C
Voldemārs, Valdemārs, Valdis
Svētdiena, 11. decembris, 2016
14. septembris, 2015
Drukāt

“Zivju letes” burgers

Foto - Valdis SemjonovsFoto - Valdis Semjonovs

Ēdieni kafejnīcā bārā "Zivju lete", Dzirnavu 72, Rīga. 21.08./2015 foto: Valdis Semjonovs/Latvijas Avīze/

Sastāvdaļas:

Hamburgera maizīte, zilie sīpoli, kartupeļi, eļļa, garšviela kartupeļiem, tīģergarneles, svaigs lasis, siers "Filadelfija", marinēti kaperi, salātu lapas, tomāti, sāls. Mērcei: skābais krējums, marinēti kaperi, bazilika pesto, sojas mērce.

KĀ GATAVOT?

Nomizotiem, smalki sakapātiem zilajiem sīpoliem pievieno sāli, tos uz lēnas uguns apcep sviesta un eļļas maisījumā. Pielej sarkanvīnu, balzamiko etiķi, pievieno cukuru un timiānu. Uz lēnas uguns sautē, līdz šķidrums gandrīz pilnībā iztvaikojis. Sakapā tīģergarneles un svaigu lasi (50:50), pievieno zilo sīpolu, sāli, piparus, veido kotletīti un cep gatavu. Uz hamburgera maizes pusītes uzziež Filadelfijas sieru, pārkaisa ar sakapātiem kaperiem, pāri liek salātu lapu, svaiga zilā sīpola šķēlītes, tomātu šķēlītes, kotletīti, karamelizētos sīpolus, otru maizes pusīti, atkal uzsmērē sieru, liek kaperus un karamelizētos sīpolus. Burgeru pasniedz kopā ar eļļā fritētiem kartupeļu stienīšiem, pārkaisītiem ar kartupeļu garšvielu. Trauciņā pievieno mērcīti, kas gatavota no skābā krējuma, sakapātiem kaperiem, sojas mērces un pesto.

 

Gatavoja restorāna “Zivju lete”  šefpavārs VILNIS BRESIS.

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+