Brīvprātīgo jautājums vēl var aktualizēties 1


Igaunijas laikraksta “Eesti Päevaleht” komentētājs un Igaunijas Drošības līgas (Kaitseliit) virsleitnants Prīts Simsons rosināja Baltijas valstīm padomāt, vai tām vajadzētu izveidot īpašu brīvprātīgo vienību, kura dotos palīgā Ukrainas likumīgajiem spēkiem kaujās ar promaskaviskajiem teroristiem Austrumukrainā. Par to “LA” vēstījām 13. februārī rakstā “Vai palīdzēs brīvprātīgie”. Sazinājos ar idejas iniciatoru un jautāju, kā tā ir realizējusies.

Reklāma
Reklāma
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 11
7 produkti, kurus nedrīkst otrreiz sildīt: tie var nodarīt būtisku kaitējumu veselībai 46
Kadirovam daudz nav atlicis – viņš mirst. Čečenijas līdera nāve var ievilkt Putinu jaunā karā 144
Lasīt citas ziņas

“Par laimi, vasara Ukrainā bija pietiekami klusa, un tas atbīdīja šo jautājumu sāņus. Un arī paši ukraiņi nebija dedzīgi lūgt palīdzību vai mobilizēties pašiem, lai izrādītu apņemšanos. Bija daži gados jauni igauņi, kuri izrādīja interesi par iniciatīvu, bet iecere neieguva konkrētas aprises vai datumus. Līdz šim neviens no Latvijas vai Lietuvas par iniciatīvu nav sazinājies.

Tomēr tagad es redzu, ka situācija Austrumukrainā kļūst satraucošāka. Ja esošais status quo būtiski mainītos, militārais spiediens kļūtu draudošs esošajām pozīcijām un Ukrainas karavīri sāktu atkāpties, tad, domāju, mums, Baltijas sabiedrībām, jābūt gatavām izrādīt savu gatavību un no jauna aktualizēt jautājumu par Baltijas brīvprātīgo korpusu.”

ĢIRTS VIKMANIS
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.