Viesturs Koziols.
Viesturs Koziols.
Foto: Zane Bitere/LETA

2021. gada pasaules čempionāts hokejā: varianti ir vairāki, viens no tiem Latvijai netīkams 8

Gints Narogs, “Latvijas Avīze”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
Notriektā tautumeita 6
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 30
Mistika: pie Ukrainas robežas atvēries milzīgs krāteris, ko dēvē par “portālu uz pazemes pasauli” 32
Lasīt citas ziņas

Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) padomei jāizlemj, kur notiks 2021. gada pasaules čempionāts hokejā. Varianti ir vairāki, viens no tiem Latvijai netīkams.

Lēmumam jābūt šodien, iespējams, tika pieņemts jau vakar, jo uz jautājumu, kad IIHF vadība izlems, “Latvijas Avīzei” nespēja atbildēt arī Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretārs Viesturs Koziols. Kopš Minskai turnīrs tika noņemts, figurēja trīs varianti – tikai Rīga, Rīga kopā ar Dānijas pilsētu Herningu, Rīga kopā ar Slovākijas galvaspilsētu Bratislavu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Vakar Latvijas interneta vidē parādījās baumas, ka IIHF prezidents Renē Fāzels lobējot variantu, ka čempionātu rīko vien Bratislava. Koziols tam īsti neticēja. “To, ka Fāzels lobē Bratislavu, nevaru komentēt. Pēdējās dienās ar viņu neesmu runājis.

Grūti pateikt, no kurienes tāda informācija. Par vienas grupas notikšanu Rīgā nevajadzētu būt risku. Nedomāju, ka mums varētu atņemt čempionātu, tas nebūtu nopietni,” tā Koziols. Viņš arī uzsver, ka pagājušajā nedēļā notikušās sarunas ar IIHF bijušas produktīvas, lai viss turnīrs notiktu Latvijā.

“Mūsu piedāvājums ir izsvērts, labi sagatavots un vērā ņemams. To man teikuši arī vairāki IIHF padomes locekļi. Vai tas ir labāks par Bratislavas un Herningas piedāvājumiem, to es nezinu. Par izmaksām mums viss ir skaidrs, esam izskaitļojuši un izrēķinājuši visu līdz pēdējam, ja tā var teikt, printerim.

No LHF puses, gan “Hokeja akadēmijas” (čempionāta rīkotāji Latvijā) puses esam iedevuši visus aprēķinus. Cipari IIHF ir iedoti, bet publiskot tos es nevēlos. Tam nav jēgas, jo jāsagaida IIHF lēmums. Vai Rīga var zaudēt čempionātu? Tam īsti neticu, bet jāgaida IIHF lēmums.”

Koziols un LHF prezidents esot strādājuši arī aizkulisēs. “Esam kontaktējušies ar lielāko daļu IIHF padomes pārstāvju. Izstāstījām savu pavadošo daļu, kāpēc tas ir svarīgi ne tikai Latvijas hokejam, bet vispār hokejam. Skaidrojām, kāpēc visam turnīram labāk būtu notikt Latvijā.

Kaut vai ceļošanas dēļ. Mūsu piedāvājums ir tāds, lai viss turnīrs notiek Rīgā. Piedāvājuma esence ir tāda, lai visu sarīkotu drošā vidē, ko varam garantēt. Bratislavā visu čempionātu, manuprāt, ir grūti tik ātri uztaisīt. Neslēpšu, ka IIHF padomē domas dalās, vieni grib taisīt vienā vietā, citi – divās. Jocīgi, kāpēc Bratislava, bet ne Vīne vai Prāga?

Reklāma
Reklāma

Dāņi bija korekti, informēja mūs, ka ir gatavi pieslēgties, jautāja, vai mums būtu pretenzijas. Mums ne pret vienu nav pretenziju, arī pret slovākiem, jocīgi tikai, ka slovāki nav mums zvanījuši. No savas puses esam izdarījuši labu darbu, par kuru man nav kauns. Par katru ciparu varam atskaitīties, izstāstīt, kā tas veidojies,” norāda Koziols.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.