Futbola komanda “iesprūst” alā 7

Tas notika 2018, gada jūnijā. Taizemes futbola komandas 12 dalībnieki un viņu treneris devās izpētīt vienu no Taizemes dziļākajām alām – Tamluangas alu.

Reklāma
Reklāma
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 42
TV24
Banka darba samaksu pārskaita tiesu izpildītājam, neskatoties, ka parādnieka apgādībā ir trīs nepilngadīgi bērni. Advokāts skaidro, vai tā var
TESTS: atbildi uz 10 vienkāršiem jautājumiem un mēs pateiksim, cik izglītots tu esi!
Lasīt citas ziņas

Komandā bija tikai jauni puiši 11 līdz 16 gadu vecumā, savukārt viņu treneris bija vien 25 gadus vecs. Viņi visi brida pa ūdeni, lai nonāktu alā, līdz pēkšņi milzīgs vilnis ar pamatīgu spēku viņus visus iespieda alas dziļākajā nostūrī.

Alas galā viņi tika uzmesti uz nelielas platformas, bet iespēju izkļūt nebija, jo ūdens bija piepildījis visu savīto alu sistēmu.
Saprotams, ka komanda alā bija bez pārtikas un ūdens. Kopā viņi tur pavadīja 17 dienas. Pa malkam šķidruma viņi varēja saņemt vien no pilošajiem stalaktīdiem. Komanda ir apbrīnojama, jo viņi nesēdēja un nekrita panikā.

CITI ŠOBRĪD LASA

Sapratuši, ka ir iesprostoti, zēni pārmaiņus raka caurumu alas sienā, cenšoties nonākt pie kādas idejas. Viņi meditēja, lai taupītu enerģiju un censtos nedomāt par pārtiku. Visbeidzot no alas izkļūt viņiem palīdzēja ūdenslīdēji, kuri bija devušies 4 kilometru garā zemūdens meklēšanas misijā.

Sākotnēji glābēji varēja vien censties uzmundrināt komandu, jo bija vajadzīgas 2 dienas, lai pa vienam un uzmanīgi katru no komandas dalībniekiem pa garajām ejām nogādātu sauszemē.

Lai izkļūtu, futbolistiem bija nepieciešams nogādāt īpašas, visu seju aizsedzošas niršanas maskas, kā arī jāatrodas starp diviem profesionāliem ūdenslīdējiem. Tas bija stundām garš peldējums ar dažādiem pagriezieniem, dažbrīd ļoti šaurām ejām.

Pateicoties pasaules spēcīgākajiem nirējiem, šī misija noritēja veiksmīgi, un visa komanda izdzīvoja, atgriežoties normālā dzīvē.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.