Izdzīvojis pēc nelaimes okeānā 7

Stīvens Kalahans 1981. gadā savā 6,5 metrus garajā jahtā viens pats kuģoja pāri Atlantijas okeānam. Viņš prata cīnīties ar vētrām un lielajiem viļņiem, taču viņš nebija gatavs, ka milzīgs valis vai haizivs (nav precīzas informācijas, kurš no šiem lielajiem dzīvniekiem bijis pie vainas) izsitīs caurumu viņa jahtā.

Reklāma
Reklāma
TV24
“Situācija mainās pa stundām!” Saņemti divi pilnīgi pretēji ziņojumi no frontes. Kurš melo?
Kokteilis
Katram cilvēkam ir sava piemērotākā un veiksmi nesošākā krāsa, ko var noteikt pēc dzimšanas datuma. Noskaidro savējo! 13
Kokteilis
Nosaukti 8 vārdu īpašnieki, kuriem gribot vai negribot sanāk iekulties nepatikšanās
Lasīt citas ziņas

Tas notika nakts vidū. Jahta sāka grimt, tāpēc Stīvens ātri vairākas reizes ienira tajā, lai paņemtu svarīgākos priekšmetus izdzīvošanai. Viņam izdevās dabūt gan pārtiku, gan ūdeni dažām dienām, kā arī patverties uz glābšanas plosta, kas bija uz jahtas.
Uz plosta viņam izdevās izdzīvot, ar šķēpu medījos zivis un destilējot ūdeni ar saules destilatoru.

14. dienā Stīvenam izdevās dot signālu garāmbraucošam kuģim, taču kuģis viņu nepamanīja un turpināja ceļu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Vīrietis okeānā pavadīja 76 dienas. Viņa ādu klāja sālsūdens radītas čūlas, viņš cīnījās ar dehidrāciju, nemitīgi centās glābt savu plostu, lai tas nenogrimtu.

Viņš bija zaudējis trešdaļu sava ķermeņa svara un pārguris, līdz beidzot kāds zvejnieks tuvāk krastiem pamanīja plostu, ap kuru riņķoja zivis un putni, viņam izdevās okeāna ceļojumu nogādāt krastā.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.