Foto: Freepik

9 virtuves piederumi, kurus jānomaina vismaz reizi gadā 1

Nav labāka laika, kad atvērt skapjus, un uztaisīt tajos vienu kārtīgu revīziju, kā pavasarī. Tāpēc jau laikus der apsvērt un izvērtēt, kas būtu tās lietas, no kurām vajadzētu atbrīvoties pavisam, bet kuras – nomainīt pret jaunām.

Reklāma
Reklāma
Krievi nāk virsū kā melna nakts.. Ukraiņi nosauc laiku, kad vairs nevarēs noturēt fronti – ne ieroču, ne spēka nav
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 70
10 produkti, kuri traucē notievēt. Arī tādi, kurus uzskatām par veselīgiem
Lasīt citas ziņas

Daži virtuves rīki kalpo mūžīgi (Vecā, labā čuguna panna, mēs runājam par tevi!), bet ir tādi, kas ir ļoti vajadzīgi palīgi virtuvē, taču tos patiesi būtu jāmaina vismaz ne retāk kā reizi gadā. Iemesls – tie gluži vienkārši nolietojušies vai kļuvuši par baktēriju perēkļiem.

Mini rīves

Jā, mazās rīvītes ir visideālāk piemērotas citrusaugļu miziņu un siera sarīvēšanai. Taču, lai tās labi darbotos, rīves asmeņiem jābūt ļoti asiem. Ja esi aktīvs šī rīka izmantotājs, tad reizi gadā to vajadzētu nomainīt pret jaunu. Tā, lai rīvēt prieks!

Trauku dvieļi

CITI ŠOBRĪD LASA

Neatkarīgi no tā, vai žāvē uz tiem traukus, slauki rokas vai noslauki ar tiem nošmucēto galdu, trauku dvieļi ik dienu savāc sevī simtiem baktēriju. Jā, ir ļoti labi tos bieži mazgāt, taču vismaz reizi gadā ir ieteicams sagādāt jaunus.

Trauku sūkļi

Trauku mazgāšanas sūkļi, tāpat kā dvieļi, ir pamatīgs baktēriju pūznis. Jā, slapja trauku sūkļa pasildīšana mikroviļņu krāsnī var palīdzēt iznīcināt mikrobus tajā, bet labāka prakse ir to regulāri nomainīt.

Dēlīši

Neatkarīgi no tā, vai lieto plastmasas vai koka virtuves dēlīšus, tos reizi gadā vajadzētu nomainīt. Kaut ir dažādas metodes, kā tos periodiski dezinficēt, ar asu nažu palīdzību dēļos izveidojas dziļi iegriezumi, kuros var uzkrāties baktērijas.

Lai virtuves dēļi ilgāk saglabātos svaigi, jēlai gaļai un zivīm izmanto atsevišķus plastmasas dēlīšus.

Plastmasas uzglabāšanas konteineri

Padomā, cik reižu esi atkārtoti izmantojis šos plastmasas traukus. Pat ja tie ir nesatur BPA, taukainas atliekas un spēcīgas smakas no palietotas plastmasas traukiem ir ārkārtīgi grūti likvidēt.

Senāk ražoti vai lēti plastmasas trauciņi produktu uzglabāšanai nereti satur BPA – savienojumu, kas kaitē veselībai. Kāpēc gan nesākt pavasari ar jaunu glītu plastmasas kārbiņu kolekciju, vai vēl labāk, iemainīt vecos trauciņus pret stikla versijām?

Dārzeņu mizotājs

Dārzeņu mizotājs kalpo ne tikai tā primārajam mērķi, bet lieliski noder arī garnitūras veidošanai, siera rīvēšanai u.tml. Taču, pat ja jums ir labākais mizotājs, tā asmens nepaliek ass mūžīgi. Par laimi tie ir salīdzinoši nedārgi.

Tā vietā, lai iegādātos dārgu dārzeņu mizotāju, gudrāk nopirkt lētāku, bet katru gadu to nomainīt. Tādā veidā varēs izvairīties no trula un neasa mizotāja, kas beigu beigās plēš, nevis griež.

Reklāma
Reklāma

Mizošanas nazītis

Tas pats attiecas arī uz nažiem mizošanai. Tā kā ir svarīgi, lai jūsu mizošanas nazis būtu īpaši ass, labāk sagādāt lētāku un katru gadu to nomainīt (protams, atkarībā no tā, cik daudz to lieto).

Lāpstiņas cepšanai

Gadās, ka lāpstiņas cepšanai mēdz deformēties, ja noliktas pārlieku tuvu plīts virsmai vai ugunij. Pavasaris ir laiks, kad der tikt pie jaunas.

Bojātas koka karotes un lāpstiņas

Ar koka piederumiem virtuvē arī jābūt striktam. Lai arī cik mīļa nebūtu mammas 70.gadu koka karote vai lāpstiņa, tajā laika gaitā var izveidoties mazi robiņi un mikroplaisas, kurās krājas baktērijas. Turklāt koks labi uzsūc ēdienus, tāpēc koka piederumi sāk nelāgi ost.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.