Foto – AFP/LETA

Aicina palīdzēt Ukrainas armijai 15

Tikmēr ASV eksperti savā ziņojumā rosina, ka Vašingtonai vajadzētu līdz 2017. gadam sniegt Kijevai militāro palīdzību trīs miljardu dolāru vērtībā. Pirmkārt, viņi mudina Ukrainas armijai piegādāt radaru sistēmas, kas spējīgas atklāt vietas, no kurienes tiek raidītas raķetes un artilērijas šāviņi, lai ļautu Ukrainas armijai identificēt pamiera pārkāpumus. Otrkārt, ziņojumā tiek norādīts uz nepieciešamību Kijevai piegādāt pārvietojamās pretgaisa aizsardzības iekārtas un bezpilota lidaparātus, kas celtu Ukrainas armijas taktiskās spējas, ļaujot identificēt pretinieka pārvietošanos un bruņojumu izvietošanu. Treškārt, Ukrainas armijai vitāli svarīgas ir mūsdienīgas komunikāciju iekārtas. “Pašreiz taktiskā komunikācija tiek veikta, izmantojot nedrošus radiosakarus vai mobilos telefonus,” skaidro eksperti, norādot, ka Ukrainas karavīru saziņa ir viegli pārtverama. Tāpat eksperti mudina rietumvalstis apsvērt iespējas piegādāt Ukrainai tā saucamo letālo bruņojumu, piemēram, vieglos prettanku ieročus un raķetes, ņemot vērā to, ka Doņeckas apgabalā ir izvietots liels skaits tanku un bruņutransportieru, kas var tikt izmantoti iespējamajā ofensīvā.

Reklāma
Reklāma
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas?
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 124
4 ikdienišķas un efektīvas lietas: tās palīdz tikt vaļā no liekā svara, ja tev nepatīk sportot 7
Lasīt citas ziņas

Ziņojumā arī norādīts, ka Ukrainas aizsardzības spēju stiprināšana nav tikai ASV atbildība. “NATO dalībvalstīm, kuru rīcībā ir Padomju Savienības militārais bruņojumus un ieroču sistēmas, kas varētu būt līdzīgas Ukrainas armijas bruņojumam vai savietojamas ar to, arī vajadzētu sniegt palīdzību,” uzsver eksperti, norādot, ka militārās palīdzības sniegšana būtu jāveic sadarbībā ar ASV, Kanādu, Baltijas valstīm un Poliju.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.