“Uz šiem Ziemassvētkiem man tapa linu dāvanu maisiņi un dvielīši, kas rotāti smalki izšūtām baltām ābelēm ar sarkaniem kristāla ābolīšiem,” smaida meistare Rudīte Grasberga.
“Uz šiem Ziemassvētkiem man tapa linu dāvanu maisiņi un dvielīši, kas rotāti smalki izšūtām baltām ābelēm ar sarkaniem kristāla ābolīšiem,” smaida meistare Rudīte Grasberga.
Foto – Andris Ozoliņš

Karogs un kleita 2


Lai veiksmīgāk organizētu darbu, Rudīte izveidoja firmu SIA”Grasberga.lv”, kas piedāvā dekoratīvās mašīn­izšūšanas pakalpojumus plašā spektrā, no apģērba un mājas tekstilijām, līdz karogiem un gleznām.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Dzimšanas gada pēdējā ciparā slēpjas svarīgs vēstījums – piederība stihijai
Kokteilis
Kura slavenība ir dzimusi tavā zodiaka zīmē: noskaidro, kā tu vari iekarot slavu
RAKSTA REDAKTORS
Linda Tunte: 15.maijam ir jābūt brīvdienai – tā ir daudz svarīgāka diena par daudzām citām 46
Lasīt citas ziņas

“Īpaši aizkustinošs man bija darbs pie Bergu ģimenes (leģendārā Berga bazāra dibinātāja) kristāmās kleitas. Kleitiņa ir simts gadu veca, to uz kristībām trīs mēnešu vecumā vilka visi bērni – zēni un meitenes. Uz zīda kleitiņas tilla oderes smalkā izšūšanas tehnikā uzrakstīts bērna vārds un dzimšanas gads, pirmais ieraksts ir no 1910. gada. Kad Bergiem 1940. gadā nācās glābties no padomju represijām, tie paspēja sev līdzi paņemt tikai zīdpapīrā ietītu kristāmkleitiņu un dzimtas Bībeli. Tomēr dzīve turpinājās, un 2006. gadā jau krietni padilusī kleitiņa nonāca manās rokās. Tajā bija jāizšuj iztrūkstošie vārdi un jaunākais mantinieks. No kleitiņas nāca tik spēcīga enerģija, ka es ilgi nevarēju tai pieķerties klāt. Tomēr beidzot ieliku jaunu papildu oderīti, visu ierakstīju, un mans sirsnīgākais darbs tika godam paveikts.

Plašu uzņēmuma produkcijas daļu aizņem karogi, kas top no bieza speciālā zīda, kura izturīgums tiem dod 100 gadu garantiju. Tā kā latviešu meistaru darbs ir kvalitatīvs un cenas ziņā ļoti konkurētspējīgs, Latvijā darinātie karogi izklīduši pa visu pasauli. Reiz nācās rekonstruēt Minhenes Valsts universitātes karogu, kura oriģināls bija tapis 1656. gadā un krietni padilis. Atjaunojot nācās ielikt savas korekcijas, un pasūtītājs palika ļoti apmierināts. Civilizētai pasaulei raksturīgi ir tas, ka es joprojām no pasūtītāja uz Ziemassvētkiem saņemu apsveikumus, tātad labs darbs netiek aizmirsts,” atceras Rudīte.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.