Foto – Shutterstock

Bērnības garša – mannas putra ar aveņu mērcīti 0

Atmiņas par mannas putru ir ļoti atšķirīgas. Pozitīvās emocijas saistās ar kūpošu putras bļodiņu, kam vidū dzeltens sviesta dīķītis vai piedevās liela karote garda aveņu ievārījuma. Citam prātā kunkuļains ēdiens, ko vecāki piespiež apēst. Viss atkarīgs no vārītāja, jo jāzina pareizās proporcijas.

Reklāma
Reklāma
Neizmet, turpini izmantot – 10 praktiski pielietojumi ikdienā tavam vecajam viedtālrunim 7
Krievijā valda histērija: izbojāta Putina inaugurācija 178
Numeroloģija un skaitļu maģija: kā jūsu tālruņa numurs ietekmē jūsu likteni un kad to mainīt? 1
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
• 100 g mannas
• Litrs piena
• 50 g sviesta
• Šķipsniņa malta kardamona

Mērcei
• 400 g saldētu aveņu
• 50 g cukura

CITI ŠOBRĪD LASA

Pagatavošana.
Uzvāra pienu, pievieno sviestu. Kad tas izkusis, lēnām pieber mannu un, nepārtraukti maisot ar karoti, lai neveidojas kunkuļi, vāra 3–5 minūtes. Pieliek šķipsniņu malta kardamona.

Mannu salej trauciņos un atdzesē. Avenes sablendē ar cukuru un uzlej putrai.

Pēdējais laiks mērcēm izmantot saldēto ogu krājumus.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.