Foto – Karīna Miezāja

– Vai Nacionālā apvienība būtu gatava uzņemties arī Izglītības un zinātnes ministrijas vadību?
 104

– Mēs esam gatavi savā pārraudzībā pārņemt visu valdību. Tas ir atkarīgs no sabiedrības atbalsta un uzticības.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
“Bez dūres bērna virzienā nevarēja iztikt?” Nila Ušakova publiskotā Māmiņu dienas fotogrāfija radījusi apjukumu 28
Veselam
Sliktākie ēdieni un dzērieni, kas nodara vislielāko kaitējumu zobiem – zobārsts norāda, ka pirmajā vietā nav saldumi
RAKSTA REDAKTORS
“Kad viņa piedzima, es uzreiz sapratu, ka kaut kas nav kārtībā” – 4 bērnu ģimeni no Jēkabpils neveiksmes vajā viena pēc otras 49
Lasīt citas ziņas

– Kāpēc sabiedrībai būtu jums jāuzticas?


– Domāju, ka lielākā daļa cilvēku šobrīd saprot, ka dzīvē piepildās paredzējumi, par kuriem nacionālisti runāja daudzus gadus iepriekš. Gada sākumā ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs optimistiski raudzījās uz sadarbību ar Krieviju, bet NA norādīja, ka Eirāzijas savienība apdraud ne tikai Baltijas valstis, bet arī Ukrainu. Pagāja daži mēneši, un centriskie spēki, kuru pārraudzībā ir Ārlietu ministrija, dzied citu dziesmu.

CITI ŠOBRĪD LASA

– Ārlietu ministrs nesen krievvalodīgajā laikrakstā “Vesti segodņa”, atbildot uz žurnālistes jautājumu, vai tad tautas ienaidnieki ir cilvēki, kas atbalsta Krimas pievienošanu Krievijai, ministrs atbildēja: “Nē, saprotams. Pie mums var būt dažādi uzskati par dažādiem jautājumiem.” Ko teiktu jūs?


– Var jau uzsvērt, cik nozīmīga ir vārda brīvība, taču tad, kad valsts ir apdraudēta, strādā citi noteikumi. Pie Laimas pulksteņa notika prokrievisks mītiņš, kam bija vājš sakars ar demokrātiskām vārda brīvības izpausmēm. Tajā tika vākti ziedojumi tā sauktajiem separātistiem Ukrainā. Rinkēviča kunga pozīcija ir lēkājoša. Gada sākumā viņš runāja par draudzīgām attiecībām ar Krieviju un paralēli atbalstīja termiņuzturēšanās atļauju tirgošanu. Tagad globālā situācija ir pamainījusies un viņš savu viedokli steigšus pieskaņo citu pasaules līderu viedoklim. Vai Rinkēvičs paliks amatā pēc vēlēšanām, tas ir politiskās situācijas jautājums. Mēs vēlamies citu ārlietu ministru.

Ģ. Vikmanis: – Vai jums šim amatam ir savs kandidāts?


– Mums ir kandidāti visām ministru vietām.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.