Foto – LETA/AFP

Punkts divi. Latvieši nav vainīgi, latvieši ir laimīgi, jo viņi nav nevienu svešu zemi iekarojuši un kārojuši, tikai savu tēvu zemi sīvi, grūti sargājuši. 52

Punkts trīs. Latvieši nav augstprātīgi nicinājuši un nīduši citu tautību un citu rasu cilvēkus. Latvieši nav rīkojuši ne žīdu (tagad viņus sauc par ebrejiem), ne čigānu grautiņus. Latvieši laipni uzņēmuši krievu vecticībniekus, kurus imperators Pēteris I pazemoja.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
“Bez dūres bērna virzienā nevarēja iztikt?” Nila Ušakova publiskotā Māmiņu dienas fotogrāfija radījusi apjukumu 28
RAKSTA REDAKTORS
“Kad viņa piedzima, es uzreiz sapratu, ka kaut kas nav kārtībā” – 4 bērnu ģimeni no Jēkabpils neveiksmes vajā viena pēc otras 49
Veselam
Sliktākie ēdieni un dzērieni, kas nodara vislielāko kaitējumu zobiem – zobārsts norāda, ka pirmajā vietā nav saldumi
Lasīt citas ziņas

Negodīgi latviešiem pārmest tās šausmīgās ebreju slepkavības, holokausta darbības, ko Latvijas teritorijā sastrādāja fašistiskās Vācijas režīms. Vēl dubults šī režīma noziegums bija tas, ka pasaules noziegumā iesaistīja citas tautas, tostarp arī latviešus. Zurofs (Simona Vīzentāla centra vadītājs Izraēlā – red.) raksta, ka Latvijas valsts esot pastrādājusi holokausta noziegumus pret ebrejiem Latvijas teritorijā.

Tā ir apzināti neģēlīga faktu sajaukšana. Līdz ebreju masveidīgām slepkavībām Latvijas valsts jau bija divas reizes likvidēta (Padomju Savienības okupācija 1940.gadā un fašistiskās Vācijas okupācija 1941.gadā). Katrā tautā un katrā valstī ir noziedznieki. Tādus atrod okupācijas režīmi un izmanto savā kalpībā.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pēc visa šeit izskaidrotā, gribu akcentēt, ka nav pareizi izrunāties, it kā latvieši ir nežēlīgi pret nelaimīgajiem Āfrikas bēgļiem. Bet Eiropas Savienības vadībai vajadzētu mācīties un saprast cēloņu un seku sakarības.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.