Izmaiņas lietojumā 0

Lancelot – pēc sastāvā esošās darbīgās vielas florasulama atkārtotas apstiprināšanas Eiropas Kopienā reģistrēto darbīgo vielu sarakstā, atjaunota atļauja preparāta laišanai tirgū un lietošanai. Atļauts lietot kā herbicīdu īsmūža divdīgļlapju nezāļu ierobežošanai ziemas kviešu, ziemas miežu, ziemas tritikāles, rudzu, vasaras kviešu, vasaras miežu un auzu sējumos.
Lai sasniegtu augstu efektivitāti, jālieto, kad nezāles ir mazas, un ne vēlāk kā to 6–8 īsto lapu stadijā. Īpaši efektīvs, ierobežojot ķeraiņu madaras, parasto virzu, zilās rudzupuķes, dārza vējgriķi un kumelītes.
Ziemājos divi lietošanas varianti. Ar mazāko devu smidzinājums veicams pavasarī no kultūrauga trīs sāndzinumu stadijas līdz cerošanas beigām (AS 23–29), ar lielāko – no kultūrauga stiebrošanas sākuma līdz divu mezglu stadijai (AS 30–32).
Vasarājos trīs lietošanas varianti: no kultūrauga cerošanas sākuma līdz cerošanas fāzes beigām (AS 20–29); no kultūrauga stiebrošanas sākuma līdz divu mezglu stadijai (AS 30–32); no kultūrauga stiebrošanas sākuma līdz divu mezglu stadijai (AS 30–32).
Nedrīkst lietot sējumos ar āboliņa, lucernas vai pākšaugu pasēju. Maksimālais apstrāžu skaits sezonā – 1. Ievērot 5 m aizsargjoslu līdz blakus laukam un/vai lauksaimniecībā neizmantojamai zemei un 10 m aizsargjoslu līdz ūdenstilpēm un ūdenstecēm.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 6 vārdu īpašniekus, kurus visbiežāk ieskauj kupls bērnu pulciņš 10
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 15
Ko Ķīna dara ar zinātnieku, kurš patvaļīgi pasaulei atklāja Covid-19 izplatību? 60
Lasīt citas ziņas

Golden Piccant 334 SL, Piccoli 334 SL – atļauts lietot kā herbicīdus īsmūža un dažu daudzgadīgo divdīgļlapju nezāļu ierobežošanai ne tikai rapšos, bet arī vasaras ripšu sējumos ar devu 0,3 l/ha. Vasarājus apsmidzināt no kultūrauga 2 lapu stadijas līdz 4 lapu stadijai (AS 12–14), ziemājus – pavasarī pēc veģetācijas atjaunošanās, līdz attīstījušies pirmie ziedpumpuri, bet vēl nosegti ar lapām (AS 50). Maksimālais apstrāžu skaits sezonā

Harmonijs 50 š.g. – esošos herbicīda krājumus atļauts izplatīt līdz 2017. gada 14. decembrim un izlietot līdz 2018. gada 14. decembrim.

Lingo ZC, Nuflon
– anulēti linuronu saturošie herbicīdi. Esošos augu aizsardzības līdzekļu krājumus atļauts izplatīt līdz 2017. gada 3. decembrim un izlietot līdz 2018. gada 3. jūnijam.

Vairāk žurnāla Agrotops šā gada augusta numurā

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.