2024. gada 26. februāris, Ukraina, Čarkova: Ukrainas karavīri izšauj salūtu astoņu karā kritušo ukraiņu karavīru apbedīšanas laikā Harkivas kapsētā.
2024. gada 26. februāris, Ukraina, Čarkova: Ukrainas karavīri izšauj salūtu astoņu karā kritušo ukraiņu karavīru apbedīšanas laikā Harkivas kapsētā.
David Young/dpa

Vairāk izdevumu aizsardzībai – tā ir kopējā ES nepieciesamība 45

Politikas veidotāji arī apsver jaunus veidus, kā palielināt izdevumus aizsardzībai, tostarp ierosina Eiropas Investīciju bankai izbeigt aizliegumu finansēt aizsardzības projektus.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Katram cilvēkam ir sava piemērotākā un veiksmi nesošākā krāsa, ko var noteikt pēc dzimšanas datuma. Noskaidro savējo! 13
Kokteilis
Nosaukti 8 vārdu īpašnieki, kuriem gribot vai negribot sanāk iekulties nepatikšanās
TV24
STOPkadri: Tikai granulas, malku, briketes! Saeimā pieklusināti top izmaiņas likumā, kas ietekmēs renovēto privātmāju īpašniekus
Lasīt citas ziņas

Ir priekšlikumi Eiropas valstīm vairāk sadarboties aizsardzības iepirkumos, kopīgi iepērkot ieročus no ražotājiem, lai samazinātu izmaksas. Valdības arī vēlas slēgt ar uzņēmumiem ilgtermiņa līgumus, lai palielinātu ražošanu nozarē, kurā visi ļoti izvairās no riska.

Igaunija vēlas, lai visas NATO valstis apņemtos sniegt Ukrainai militārajā atbalstā vismaz 0,25% no sava IKP. Tādējādi gadā tiktu savākti aptuveni 120 miljardi eiro. Lai gan daži sabiedrotie ir piekrītoši, šī ideja vēl nav guvusi plašu atbalstu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Bet maz kas notiks vienas nakts laikā, jo ir nepieciešams ilgs laiks, lai no aizsardzības pārietu uz uzbrukumu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.