Foto-Aija Geida

Kūka ar šokolādi un turku zirņiem 0

Sastāvdaļas
• 240 g izvārītu vai konservētu turku zirņu
• 70 g cukura
• 70 g sviesta
• 40 g kartupeļu cietes
• 50 g rozīņu
• 5 ēdamkarotes skābā krējuma
• 3 ēdamkarotes kakao pulvera
• 2 tējkarotes vaniļas cukura
• Tējkarote sodas
• Šķipsniņa sāls
• 100 g šokolādes glazūras pārliešanai
• Rieksti dekorēšanai

Reklāma
Reklāma
Krievijā valda histērija: izbojāta Putina inaugurācija 174
“Krievi mūs burtiski aprīs!” Ukraiņu komandieris skaidro iespējamās kara pauzes briesmas 139
Neizmet, turpini izmantot – 10 praktiski pielietojumi ikdienā tavam vecajam viedtālrunim 7
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Sviestu izkausē uz nelielas uguns, atdzesē. Blendera traukā liek turku zirņus, pārlej ar izkausētu sviestu un skābo krējumu. Pieber kartupeļu cieti, kakao pulveri, sodu, cukuru un vaniļas cukuru. Rūpīgi sakuļ. Pievieno rozīnes, samaisa un vienmērīgi izlīdzina veidnē, kas izklāta ar cepamo papīru. Cep +180 °C temperatūrā 20–25 minūtes. Atdzesē un tikai tad izņem no veidnes.

Kūkai uzlej karstā ūdens peldē izkausētu glazūru (gatavas paciņas ir nopērkamas lielveikalos) un uzkaisa riekstus. Šī kūka ir bez miltiem, tāpēc daudz veselīgāka. Turku zirņu garšu nejūt, deserts līdzīgs braunijam.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.