90. gadu vidū, kad Zīgerista partija guva negaidīti labus panākumus Saeimas vēlēšanās, viņš pārsteidza Latviju ar līdz tam neredzētiem priekšvēlēšanu šova paņēmieniem, piemēram, lidoja pie vēlētājiem ar helikopteru.
90. gadu vidū, kad Zīgerista partija guva negaidīti labus panākumus Saeimas vēlēšanās, viņš pārsteidza Latviju ar līdz tam neredzētiem priekšvēlēšanu šova paņēmieniem, piemēram, lidoja pie vēlētājiem ar helikopteru.
Foto no privātā un no “LA” arhīva

Cik bieži jums sanāk atbraukt uz Latviju? 4

Vienu nedēļu divu trīs mēnešu laikā es pavadu Latvijā. Šeit joprojām ir mana ģimene un daudz draugu. Vācija ir mana dzimtene, bet Latvija ir mana tēvzeme, un tas nekad nemainīsies.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Onkologi nosauc pārtikas produktus, kurus būtu tūlīt jāpārtrauc lietot uzturā, ja grib izvairīties no vēža 47
Kokteilis
FOTO. Tuvojas ceriņu laiks! Esi uzmanīgs – neatnes ar tiem mājās nabadzību un raizes
Viņas ir kā radītas šai lomai! TOP 5 vislabākās mammas saskaņā ar zodiaka zīmi 6
Lasīt citas ziņas

Zemgales pusē jūs aktīvi nodarbojaties ar labdarību; par savu ieguldījumu esat saņēmis Jelgavas novada Goda diplomu. Kas jūs pamudina palīdzēt Latvijas grūtdieņiem?

Dievs mums ir dāvājis dzīvību, un man šķiet, ka katra uzdevums ir šo vērtīgo dāvanu neizniekot, bet darīt labu. Mans uzdevums visas dzīves garumā ir bijis palīdzēt cilvēkiem. Tas ir manas dzīves saturs, nevis politisks triks. Kā žurnālists esmu daudz ceļojis pa pasauli un redzējis daudz nabadzības. Diemžēl arī Latvijā. Kaut gan jau vairāk nekā desmit gadus esam daļa no Eiropas Savienības, joprojām ir lietas, kas mūsu valstī mainās pārāk lēni.

CITI ŠOBRĪD LASA

Savulaik jūsu politisko karjeru apgrūtināja nepietiekamās latviešu valodas zināšanas. Vai pa šiem gadiem esat iemācījies latviešu valodu?

Savu politisko darbību Latvijā es nepārtraucu valodas zināšanu dēļ. Būsim taču atklāti – mana latviešu valoda bija pietiekami laba, lai mani un manu partiju 1995. gadā saprastu 18 procenti vēlētāju (patiesībā Zīgerista partija saņēma 15% balsu. – Red.). Politiskais spēks, kuru es izveidoju kopā ar savu draugu Odiseju Kostandu, beigās neguva vēlētāju atbalstu tāpēc, ka mēs bijām spiesti palikt opozīcijā. Strādājot opozīcijā, partija nevar aktīvi piedalīties politiskās vides veidošanā. Tādi ir demokrātijas pamatprincipi, un katram politiķim, arī man, tas ir jāakceptē.

1995. gadā Latviju pārsteidza Zīgerista partijas panākumi Saeimas vēlēšanās. Tagad daudziem liels pārsteigums bija Lielbritānijas balsojums par izstāšanos no Eiropas Savienības un Donalda Trampa uzvara ASV prezidenta vēlēšanās. Vai jums pašam tas bija pārsteigums?

Lielbritānijas izstāšanās nenesīs neko labu Eiropai. Sevišķi jau pašai Lielbritānijai. Lielbritānija vēlas “mazliet būt Eiropas Savienībā”, taču tas nav iespējams. Tāpat kā nav iespējams būt “mazliet stāvoklī”. Es varu atļauties teikt, ko domāju. Tramps man gan cilvēciski, gan politiski šķiet pretīgs. Viņš pats sevi apzīmē par “varenāko darba devēju, kādu Dievs ir radījis”. Tā ir lielummānija kvadrātā. Bet gan jau ASV parlaments viņu atgriezīs realitātē, tāpēc latviešiem nevajadzētu pārlieku satraukties.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.