Foto – www.andriskozlovskis.lv

Ārpus aptiekas un ārsta ziņas 0


Bieži vien cilvēki cits citam iesaka dažādus brīnumlīdzekļus, ko atrod interneta vai citās dzīlēs, nevis aptiekā un pēc ārsta ieteikuma.

Reklāma
Reklāma
7 produkti, kurus nedrīkst otrreiz sildīt: tie var nodarīt būtisku kaitējumu veselībai
TV24
Ar ko Lukašenko uzjautrinājis Slaidiņu: “Tur veči stūma ezi ārā ar visām adatām!” 12
RAKSTA REDAKTORS
“Mums nav kur iet! Noslēgšot gāzi un ūdeni!” Ogrē daudzīvokļu ēku atzīst par bīstamu un iedzīvotājiem nekavējoties liek pamest mājas 150
Lasīt citas ziņas

“Pacients atnāk un saka – man taču palīdzēja, mugura vairs nesāp. Bet, izmeklējot šo cilvēku, izrādās – viņam nemaz nav bijusi nopietna patoloģija. Tātad šo brīnumjostu varēja arī nelikt, bet, piemēram, doties uz ārstniecisko fizkultūru. No tā vinnētu dubultīgi – nostiprinātu muskuļus, varbūt arī sāpes pārietu,” uzsver dakteris Gulbis.

Vai ik nedēļu kāds atnākot ar kārtējo izgriezumu no avīzes vai žurnāla un vaicājot, vai dakteris iesaka to pirkt.

CITI ŠOBRĪD LASA

“Atbildu, ka šīs preces efektivitāte nav pētīta un pierādīta. Protams, ja ir nauda, var atļauties to tērēt arī kam tādam… Taču noteikti nepalīdzēs, ja ir nopietna muskuļu vai saišu patoloģija, organiskas kaulu izmaiņas; tas būtu pat bīstami.

Vairumā situāciju šķiet, ka visai dārgi iegādātā manta ietekmē tikai psiholoģiski. Iespējams, to valkājot, ne ar ko neriskē, bet varbūt zaudē laiku, slimība var progresēt.”

Daudzi izmanto arī suņa vilnas jostu vai adījuma gabalu, ko liek pie miesas zem drēbēm. Ārsts uzsver, ka šādai jostai nav fiksējošu elementu, tātad tā nepalīdz mugurai turēties, bet tikai silda vai uztur temperatūru. Taču ir noderīga, jo pietiekami labi akumulē ādas mitrumu. Aukstā laikā ar tādu apliekamo var justies komfortablāk. Arī vecam cilvēkam, kam izmaiņas mugurkaulā veidojušās ilgu gadu gaitā, uzliekot tādu sildošu jostu, kļūs vieglāk.

Ja josta ir masējoša un sildoša, tā var pastiprināt sāpes. Jūtot netīkamās izmaiņas, cilvēks pats ātri vien atteiksies no šādas jostas nēsāšanas.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.