Foto – www.andriskozlovskis.lv

Vai ticēt brīnumlīdzekļu anotācijām 0


* “Hophysio ortopēdiskā josta samazina spiedienu uz zemākajiem muguras diskiem, atvieglojot sāpes mugurā, gurnos un kājās.  Tā kā šī josta ir piepūšama, tā izplešas vertikāli, patīkami izstaipot muguras lejasdaļu. Ar maigu vilces spēku tiek samazināts spiediens uz mugurkaula diskiem.”

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Ja esi dzimis vienā no šiem pieciem gadiem, tevī slēpjas potenciāls kļūt par ģēniju 8
Hokeja fanus sajūsminājusi Freiberga kodolīgā frāze par valodu pēc PČ mača pret ASV
Kokteilis
FOTO. Patiesība nākusi gaismā! Atklāts īstais iemesls, kāpēc princis Harijs Apvienotajā Karalistē nesatikās ar tēvu
Lasīt citas ziņas

Artis Gulbis: – Pavērtēsim no biomehānikas viedokļa: spiediens mūsu jostas disku iekšpusē ir apmēram 0,5 līdz 1,2 atmosfēras. Vai tad piepumpējama josta, ko uzliek uz ādas vertikālā stāvoklī, spēs iestiept jostas skriemeļus tā, lai spiediens to iekšienē mazinātos?!

Apgalvojumi par vertikālā stāvoklī veicamu izstiepšanu ar piepūšamas korsetes palīdzību ir pilnīgi nepamatoti un absolūti neticami.

CITI ŠOBRĪD LASA

Jostas daļu izstiept var tikai horizontālā stāvoklī ar speciāla stiepšanas galda palīdzību.

Šāda veida josta tikai satur, ierobežo kustības un savelk vēdera preses muskulatūru, taču tad jābrīnās par tās cenu!

* “Kosmodisk ir izstrādāts tā, lai stimulētu pie mugurkaula piestiprinātos muskuļu audus. Ja muskuļi dažādu iemeslu dēļ zaudē elastību vai kļūst stīvi, tie sāk nospiest nervus skriemelī.”

A. G.: – Kādā veidā var stimulēt muskuļus, ja šo jostu liek uz ādas? Tātad var stimulēt ādu, varbūt reflektori pavisam nedaudz ietekmēt muskuļus. Bet ādu reflektori stimulē arī sildoša ziede vai piparu plāksteris.

* “Pateicoties savai unikālajai formai, iedarbojas tieši sāpju rašanās vietā: apkārt skriemelim esošajiem muskuļiem. Silda un stimulē muskuļus, ļaujot tiem atpūsties un atbrīvoties no sasprindzinājuma. Līdz ar to sāpes samazinās.”

A. G.: – Kā var iedarboties tieši sāpju rašanās vietā, to taču neimplantē nedz muskuļaudos, nedz skriemeļos, nedz arī zemādā?! Muskuļi zaudē elastību un kļūst stīvi tad, ja cilvēks ir mazkustīgs. Tādā gadījumā labāk būtu vingrot. Izņēmums, kad vingrošana mugurai ir sāpīga, – reimatoīda saslimšana, infekciozs iekaisums un audzējs. Bet tad muguru nedrīkst arī sildīt. 

* “Garā Kosmodisk daļa palīdz katram mugurkaula skriemelim atsevišķi. Izstrādāta tā, lai ieskautu skriemeļus, un sniedz tiem atbalstu, lai ko jūs arī darītu. Nodrošina nepārtrauktu muskuļu stimulāciju visā mugurkaula garumā, radot komfortu un palielinot asinsriti.”

Reklāma
Reklāma

A. G.: – Kā var palīdzēt katram skriemelim atsevišķi un kā var skriemeli ieskaut, ja šo jostu liek uz ādas, bet skriemelis atrodas 15 līdz 30 centimetru dziļumā? Muskuli nedrīkst nepārtraukti stimulēt, jo tas pārgurst.

* “Klīniskie testi ir pierādījuši, ka sāpes samazinās par 80%.”

A. G.: – Kur šādu testu rezultāti ir pieejami? 17 gadus lasu medicīnas literatūru un piedalos konferencēs, bet profesionāļu vidū nekad par šo izstrādājumu neesmu dzirdējis pat pušplēstu vārdu. Jābūt skaidri definētam klīniskam pētījumam – cik ilgi veikts, cik cilvēku piedalījās, kādi uzlabojumi bija un uz cik ilgu laiku? Ja visās kaitēs sāpes mazinājušās par 80 procentiem, šim brīnumlīdzeklim pienāktos Nobela prēmija!

Mīts par korseti

* Bieži vien uzskata, ka, pie korsetes pierodot, ar laiku muskuļi var kļūt vāji, pat atrofēties. Jostu drīkstot nēsāt tikai līdz četrām stundām dienā.

* “Šie apgalvojumi nav pamatoti, pētījumi tos apgāž. Vienā no plašākajiem, ko veica skandināvi, noskaidroja – nēsājot jostas daļas korseti trīs mēnešus diendienā, neveidojas ķermenisks pieradums, atrofija nerodas. Protams, papildus jāvingro, nedrīkst tikai sēdēt korsetē un neko nedarīt,” skaidro dakteris Gulbis.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.