
Pagatavo pats – gardāko šokolādes cepumu ar bagātīgu šokolādes daudzumu recepte 0
Amerikāņu šokolādes cepumi ir kļuvuši par iecienītu kārumu arī pie mums. Šī recepte atklāj, kā pagatavot tos mājās, ar bagātīgu šokolādes daudzumu un viegli kraukšķīgu virskārtu, receptē dalās Theguardian.com.
Sastāvdaļas:
-
- 120 g istabas temperatūras sviesta;
- 170 g tumšās šokolādes (rupji sasmalcinātas);
- 75 g gaiši brūnā cukura;
- 75 g baltā cukura;
- 1/2 tējkarotes vaniļas ekstrakta;
- šķipsniņa sāls;
- 1 ola (sakulta);
- 240 g miltu;
- 1/2 tējkarotes sodas.
1. Sagatavo sviestu
Pārliecinies, ka sviests ir istabas temperatūrā un mīksts. Ja tas ir ciets, sagriez to kubiņos un atstāj uz galda, kamēr sagatavo citas sastāvdaļas.
2. Sasmalcini šokolādi
Rupji sakapā tumšo šokolādi. Vari izmantot arī piena vai balto šokolādi, vai kombinēt. Var pievienot arī sasmalcinātus riekstus pēc izvēles.
3. Sakuļ sviestu
Ieliec sviestu bļodā un ar mikseri vai koka karoti sakul, līdz tas kļūst mīksts un krēmīgs.
4. Pievieno cukurus un vaniļu
Pievieno gaiši brūno un balto cukuru, vaniļas ekstraktu un šķipsniņu sāls. Maisa, līdz masa ir viendabīga.
5. Iemaisi olu
Pakāpeniski iemaisi sakulto olu, līdz masa kļūst gluda un viendabīga.
6. Pievieno miltus un sodu
Izsijā miltus un sodu, pēc tam uzmanīgi iemaisi tos sviesta un cukura maisījumā. Maisi tik daudz, cik nepieciešams, lai sastāvdaļas savienotos, pārāk daudz maisot, cepumi var kļūt cieti.
7. Iemaisi šokolādes gabaliņus
Pievieno šokolādes gabaliņus un viegli iecilā.
8. Atstāj mīklu atdzist
Pārklāj bļodu un liec mīklu ledusskapī vismaz uz nakti, lai attīstītu garšu (var turēt līdz 72 stundām). Ja esi steidzīgs, liec mīklu saldētavā, kamēr cepeškrāsns uzkarst.
9. Veido cepumu bumbiņas
Sadaliet mīklu golfa bumbiņas lielumā un izkārto uz cepšanas paplātes, kas pārklāta ar cepampapīru. Atstāj starp cepumiem vietu.
10. Cep cepumus
Cep cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 200°C (180°C ar ventilatoru), apmēram 15 minūtes vai līdz cepumi kļūst zeltaini, bet ne pārāk brūni. Cepšanas laikā apmaini paplātes, lai cepumi ceptos vienmērīgi.
11. Pēc cepšanas
Izņem cepumus no krāsns un atstāj atdzist uz paplātes, lai tie sacietē.
Lai gardi cepumi!