Foto. Scanpix/LETA/EPA/SERGEY DOLZHENKO 44041

Avdijivka. Pēc 55km aiz tās ir nākamās pilsētas.. 229

Krievija ieņēmusi šo pilsētu, tā ir drupās, bet tās ilgā ieņemšana bija iedragājusi Ukrainas kritiskās loģistikas operācijas.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
FOTO. Skolas direktors sašutis par Eirovīzijas “dibenu” vērtībām: “Ja Dons būtu skūpstījis kādu vai laizījis grīdu, tad noteikti ierakstītos standartā”
Kokteilis
Zviedrijas policija atklāj, par ko tiks izvirzītas apsūdzības no Eirovīzijas diskvalificētajam Nīderlandes māksliniekam 33
Kokteilis
“Bez dūres bērna virzienā nevarēja iztikt?” Nila Ušakova publiskotā Māmiņu dienas fotogrāfija radījusi apjukumu 92
Lasīt citas ziņas

Pēdējo nedēļu laikā Krievijas spēki bija pārrāvuši kritisko piegādes līniju. Ģenerālis Oleksandrs Tarnavskis, kurš komandē ukraiņu karaspēku šajā vietā, paziņojis, ka Ukrainas spēku atkāpšanās ir labākais risinājums.

“Situācijā, kad ienaidnieks uzbrūk pāri pat savu karavīru līķiem ar 10:1 šāviņu pārsvaru, tas ir vienīgais pareizais lēmums,” atzīmēja ģenerālis.

CITI ŠOBRĪD LASA

Nav skaidrs, cik tālu krievi spēs attīstīt savu ofensīvu aiz Avdijivkas, vai arī tas, cik labi ukraiņi ir izveidojuši savas nākamās aizsardzības līnijas. Bet nākamie lielākie apdzīvotie centri, kuros dzīvo desmitiem tūkstošu civiliedzīvotāju, atrodas tikai aptuveni 55 km uz rietumiem.

Cīņā par Avdijivku gāja bojā aptuveni 50 000 krievu karavīru. Pēc Rietumu un Ukrainas amatpersonu teiktā, vēl desmitiem tūkstošu krievu tika nogalināti vai ievainoti, bet Krievija pastāvīgi sūtīja nākamos uz “gaļas kombinātu”.

“Pat ja frontes līnija nostabilizēsies pēc tam, kad krievi ieņems pilsētu, tās krišana ļaus Krievijas militārpersonām efektīvāk pārvietot karaspēku un aprīkojumu ofensīvai citos virzienos,” raksta izdevums.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.