Foto – Shutterstock

“Dievu” balsis 10

Pagājušā gadsimta 70. gados plaši izskanēja informācija par tā dēvētā mazas jaudas augstfrekvences radiostarojuma efektu, kas izpaužas tā, ka cilvēki, kuri atrodas jaudīgā stacijas starojuma laukā, pēkšņi sāk dzirdēt dažādas “iekšējās balsis”, mūziku un visa veida citas skaņas. Šādi simptomi turklāt acumirklī izbeidzas, tiklīdz cilvēks izkļūst no starojuma zonas. Taču slepenajos pētījumos noskaidrots: ja cilvēks pakļauts stingrai “uzraudzībai”, viņu var kontrolēt visviet, kur vien viņš uzturas – mājās, darbā, transportā, izbraukumā zaļumos.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
VIDEO. Personības tests: izvēlies vienu dakšu un atklāj, ko tava izvēle liecina par tevi
Kokteilis
Dzimšanas gada pēdējā ciparā slēpjas svarīgs vēstījums – piederība stihijai 4
Veselam
Ne vienmēr uzreiz jāķeras pie medikamentiem: 10 produkti, kas palīdz atbrīvoties no sāpēm
Lasīt citas ziņas

Augstfrekvences starojums attiecīgo informāciju ievada tieši smadzenēs. Par tā starojuma avota raidītāju, kas nāk no ģeneratora, var izmantot daudzdzīvokļu namos ierīkotos komunikāciju kanālus – elektroinstalāciju, telefona un radio tīklus, ūdensvada caurules, kā arī radio, televizoru un datoru.

Zināms, ka PSRS šādu slepenu “translāciju tieši galvā” eksperimenti īpaši aktīvi veikti pašā 90. gadu sākumā, neilgi pirms valsts sabrukuma. Kāds šādu izdarību upuris stāstījis žurnālistiem, ka pēkšņi sācis dzirdēt dīvainas pavēles, kuras izrunājusi kāda šaušalīga balss, kas nākusi kaut kur dziļi no viņa iekšienes, proti, tā, it kā viņš sarunātos pats ar sevi. Balss nemitīgi izrīkojusi: “Pacel kreiso roku! Tagad pacel labo roku!” Absolūti nav bijis nekādas vēlēšanās tādas pavēles izpildīt, taču kāds neizskaidrojams spēks tomēr piespiedis veikt attiecīgos “vingrinājumus”, un upuris sācis vicināt rokas, vienlaikus pats par sevi smiedamies. Viņš apjautis, ka nespēj sevi kontrolēt, lai gan vienlaikus visu pietiekami labi apzinās. Tikai pēc tam, kad ienācis prātā izslēgt datoru, viss beidzies. Izņemot šaušalīgu baiļu sajūtu, kas saglabājusies vēl ilgi.

CITI ŠOBRĪD LASA

Mūsdienās gluži oficiāli zināms, ka ASV militāristu un specdienestu rīcībā ir augstfrekvences starojuma ģeneratori ar modulētu vadāmu starojumu, un tie spēj cilvēka galvā izraisīt “radioskaņas”, ko paši eksperimentētāji izsmējīgi dēvē par “dieva balsi”. Šādiem pētījumiem amerikāņu militāristi un specdienesti katru gadu iztērē vismaz 150 miljonus dolāru. Turklāt neatkarīgie pētnieki pauž, ka šādi pētījumi gluži nesen atsākušies arī Krievijā.

2008. gadā aģentūra ABC News rakstā par ierīci MEDUSA (Mob Excess Detterent Using Silent Audio) vēstīja, ka varai nevēlamu protestētāju izklīdināšanai ar mikroviļņu jeb tātad augstfrekvences skaņas signālu (pietiekami “skaļu”) ir pietiekami, lai izraisītu absolūtu diskomfortu vai vispār padarītu cilvēku uz noteiktu laiku pilnībā rīcībnespējīgu. Tā kā šī skaņa ienāk caur ausu bungādiņām, nav cilvēka spēkos to nobloķēt – ierīce spēj nogādāt mutiskus rīkojumus bez aiztures tieši cilvēka smadzenēs.

No citām līdzīgām ierīcēm MEDUSA atšķiras ar to, ka tai ir pārkonfigurējama antena un tā spēj noraidīt signālus gan veselai grupai, gan vienlaikus atsevišķam tās objektam. Tieši tāda veida ierīci 2007. gada 7. novembrī amerikāņu specdienesti izmēģināja demonstrantu izklīdināšanai Gruzijas galvaspilsētā Tbilisi. Vēlāk, izpētot videoierakstus, pētnieki piefiksēja ielas malā stāvošu mikroautobusu ar dīvainu rombveida šķīvi jeb antenu uz jumta, kas savādi grozījās visos virzienos, turklāt tā, ka pēc katras pagriešanās gluži kā pēc burvja mājiena tajā virzienā pēkšņi haotiski uz visām pusēm sāka izklīst demonstranti. Speciālisti pauž, ka tāda ierīce spēj paveikt arī pretējo, proti, no vairāku desmitu kilometru attāluma likt pēkšņi iemigt rāmā miegā veselai mūsdienu lielpilsētai…


SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.