Ekrānšāviņi no Anna Aaronheim video, François Heisbourg Twitter konts

14:10 Teroraktā Briselē ievainots arī kāds Slovēnijas diplomāts, kurš šobrīd atrodas slimnīcā. Viņa dzīvībai briesmas nedraud. Diplomāts atradies metro, kad noticis sprādziens, atklājusi Slovēnijas ārlietu ministrija. 18

Metro vagons, kurā notika sprādziens

Reklāma
Reklāma

Izrādās, gurķus ar tomātiem nedrīkst ēst kopā! 8 produktu kombinācijas, no kurām labāk izvairīties 3
Putina sabiedrotais brīdina par globālu karu un “traģēdiju visai cilvēcei”
TV24
Viena no šī kara interesantākajām lietām: kā iespējams noslēpt 40-50 tūkstošus cilvēku pie frontes līnijas?
Lasīt citas ziņas

14:07 Šovakar Parīzē Eifeļa tornis tiks izgaismots Beļģijas karoga krāsās, vēsta BBC.

CITI ŠOBRĪD LASA

13:45 Pasaules valstu un starptautisko organizāciju līderi otrdien nosodīja Briselē notikušos teroraktus. Eiropas Komisijas (EK) prezidents Donalds Tusks savā paziņojumā uzsvēris, ka "šie uzbrukumi iezīmē kārtējo zemo punktu, [kurā vainojami] teroristi, kas kalpo naidam un vardarbībai".

13:19 Beļģijas premjerministrs Šarls Mišels šodien īpaši sasauktā preses konferencē paziņoja, ka šodien ir Beļģijas "melnā diena". Viņš šos uzbrukumus nosauca par gļēviem un vardarbīgiem.

13:08 Sprādzienos Briseles lidostā un metro vismaz 26 nogalinātie.

12:55 Francijas iekšlietu ministrs Bernārs Kaznēvs paziņojis, ka Francija uz robežām nosūtīs papildu 1600 policistus.

12:53 Vairāku ministriju ierēdņi patlaban atrodas komandējumos Briselē, tomēr neviens notikušajos sprādzienos nav cietis. Saistībā ar šorīt Briselē notikušajiem sprādzieniem lidostā un metro stacijās ir pieņemts lēmums slēgt Latvijas pārstāvniecību Eiropas Savienībā (ES), šodien medijiem paziņoja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V). Šāds lēmums ir pieņemts drošības apsvērumu dēļ kopā ar citām Eiropas Savienības institūcijām. Tas nozīmē, ka nenotiks arī neviena darba grupas sēde vai kādas citas plānotās aktivitātes ES kontekstā. Pagaidām lēmums par darba grupām attiecas uz šo nedēļu.

12:44 Beļģijas prokurors paziņojis, ka sprādzienus sarīkojuši teroristi - pašnāvnieki. Atbildību par sprādzieniem neviens nav uzņēmies. Izmeklēšana uzticēta federālās prokuratūras pretterorisma nodaļai.

12:37 Sprādzienos, kas otrdien notika Briseles Zaventemas lidostā un Beļģijas galvaspilsētas metro sistēmā, nogalināts vismaz 21 cilvēks. Vēl vismaz 35 cilvēki guvuši ievainojumus, atsaucoties uz ugunsdzēsējiem, ziņo aģentūra AFP.Savukārt britu raidsabiedrība BBC vēsta, ka sprādzienos bojāgājuši jau 23 cilvēki.

12:30 Tiek slēgta Beļģijas un Francijas robeža.

Latvijas Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs savā Twitter kontā paziņojis, ka ĀM seko līdzi informācijai par sprādzieniem Briseles lidostā un pagaidām nav ziņu par to, ka būtu cietuši Latvijas valstspiederīgie.

12:15 Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" reiss BT601 no Rīgas uz Briseli otrdien ārkārtas situācijas dēļ Briseles lidostā novirzīts uz Ljēžas lidostu, aģentūrai BNS pavēstīja kompānijas korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags.Viņš norādīja, ka lidmašīnā atrodas 40 pasažieru un četri apkalpes locekļi. Lidmašīna no Rīgas izlidoja pēc saraksta plkst.7.05.

12:05 Valsts prezidents Raimonds Vējonis asi nosodījis Briselē notikušos teroraktus: "Šādai rīcībai nav attaisnojuma un tā grauj pamatvērtības, kurās balstās demokrātiska sabiedrība. Diemžēl šis tik īsā laikā ir vēl viens atgādinājums, ka terorisms mūsu gadsimtā ir viens no lielākajiem izaicinājumiem katras valsts un visas pasaules drošībai un mums kopā visiem spēkiem jācīnās pret to." Valsts prezidents izsaka visdziļāko līdzjūtību sprādzienos Beļģijā bojāgājušo ģimenēm, tuviniekiem, draugiem un visai Beļģijas tautai, un novēl pēc iespējas drīzu atveseļošanos traģiskajos notikumos ievainotajiem.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.