Ilustratīvs foto. Krievijas “Beriev A-50” agrās brīdināšanas un kontroles mācību lidmašīna.
Ilustratīvs foto. Krievijas “Beriev A-50” agrās brīdināšanas un kontroles mācību lidmašīna.
Foto: REUTERS/SCANPIX

Kā un ar ko ukraiņi varēja notriekt A-50? 82

Ukrainas bruņotie spēki neziņo, kā tieši un ar kādiem līdzekļiem uzbrukts lidmašīnām A-50 un Il-22M. Kijivas aviācijas eksperts intervijā DW atzīmēja, ka tās, visticamāk, varētu būt ASV ražotas pretgaisa aizsardzības sistēmas “Patriot”. “Kijivai nav citu ieroču ar līdzīgām īpašībām.”

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
FOTO. Skolas direktors sašutis par Eirovīzijas “dibenu” vērtībām: “Ja Dons būtu skūpstījis kādu vai laizījis grīdu, tad noteikti ierakstītos standartā”
Kokteilis
“Bez dūres bērna virzienā nevarēja iztikt?” Nila Ušakova publiskotā Māmiņu dienas fotogrāfija radījusi apjukumu 28
Kokteilis
Zviedrijas policija atklāj, par ko tiks izvirzītas apsūdzības no Eirovīzijas diskvalificētajam Nīderlandes māksliniekam 33
Lasīt citas ziņas

Pamatojoties uz paziņoto uzbrukuma vietu – virs Azovas jūras pie okupētās Ukrainas daļas krastiem – tad tam ir piemērotas tikai raķetes “Patriot”. Dažu to modifikāciju darbības rādiuss ir 160 km.

Ja tas tā ir, tad tas nozīmē, ka Ukrainas bruņotie spēki spēra riskantu soli, pārvietojot dārgas un jaudīgas pretgaisa aizsardzības sistēmas tik tuvu frontes līnijai.
CITI ŠOBRĪD LASA

Kijivā ir vairākas šādas sistēmas, tostarp tās, kas saņemtas no Vācijas.

Līdz šim šie kompleksi tika izmantoti, lai aizsargātu lielās pilsētas no Krievijas raķetēm. Pēc Ukrainas puses teiktā, tieši ar “Patriot” tiek notriektas mūsdienu Krievijas virsskaņas raķetes “Kinžal”.

Austriešu militārais vēsturnieks pulkvedis Markuss Reisners sarunā ar DW izteica pieņēmumu, ka A-50 varēja notriekt ne tikai “Patriot”, bet arī cits komplekss gan no zemes, gan no gaisa. Iespējams, tika izmantotas dažādas sistēmas.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.