Foto: Fotolia

Atbalstīts priekšlikums ieviest apgriezto pievienotās vērtības nodokļa maksāšanas kārtību dārgmetālu jomā un ieviest risku vadības sistēmu Uzņēmumu reģistrā, kas nepieciešama, lai pārskatītu Uzņēmumu reģistra iekšējās kontroles un uzskaites sistēmu, nodrošinot iespēju atlasīt, klasificēt un identificēt komercdarbības riskus. Valdība akceptēja priekšlikumu pastiprināt e-komercijas uzraudzību un kontroles nodrošināšanu, kā arī VID tiesību paplašināšanu. Tas nozīmētu paplašināt Valsts ieņēmumu dienesta tiesības bloķēt mājaslapas, ja tiek veikta nereģistrēta saimnieciskā darbība. 1

Lai mazinātu ēnu ekonomiku taksometru nozarē, nolemts ieviest nodokļa avansu. Tādējādi tiktu radīts jauns darbaspēka nodokļu maksājuma veids, kas ietver gan iedzīvotāju ienākuma nodokli, gan valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas. Maksājums par vienu mašīnu mēnesī būs 286 eiro.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Nosaukti 8 vārdu īpašnieki, kuriem gribot vai negribot sanāk iekulties nepatikšanās 9
Kokteilis
12 biežāk sastopamie ģimenes locekļu tipi. Noskaidro, pie kura piederi tu!
VIDEO. Latviešu puisis Zigmunds kopā ar māti nolēmuši pārcelties uz Baltkrieviju un iegādāties tur īpašumu: “Meklēs labāku dzīvi” 314
Lasīt citas ziņas

Diskusijas bijušas arī par kredītiestāžu augsta riska darījumu nodevas ieviešanu. Nodevas mērķis ir finansēt papildu izdevumus, kas saistīti ar paaugstināta riska darījumu pārvaldību – nelegāli iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas sistēmas stiprināšanai, vienlaikus radot papildu motivāciju paaugstinātu risku darījumu mazināšanai.

Ministri atbalstījuši iespēju uzlabot sociālo pabalstu kontroli, novēršot nepamatotu ziņošanu par darba ņēmēja statusa iegūšanu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.