Foto: Fotolia

Atbalstu guvis priekšlikums ierobežot darījumus ar skaidru naudu, nosakot aizliegumu fiziskām personām veikt skaidras naudas darījumus gadījumos, ja to summa pārsniedz 20 minimālās mēnešalgas, neatkarīgi no tā, vai darījums notiek vienā vai vairākās operācijās. 1

Atbalstīts arī priekšlikums, kas paredz ieviest ātru, ērtu un efektīvu risinājumu piedziņas vēršanai uz naudas līdzekļiem parādnieku banku kontos, nodrošinot elektronisko datu apmaiņu starp Valsts ieņēmumu dienestu, kredītiestādēm, maksājumu iestādēm un Tiesu administrāciju par Valsts ieņēmumu dienesta un Zvērināto tiesu izpildītāju izdotajiem izpilddokumentiem.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Ja tavas mājas numurā ir kāds no šiem 3 cipariem, tev ir potenciāls sasniegt visu, ko sirds kāro 15
Cilvēkstāsts
“Man draudēja publiski, ka mani izkropļos” – saimniecības “Jaunapšenieki” saimniece Agnese par nievām un ļaunumu, ar ko sastopas ikdienā 133
TESTS prātvēderiem: ja zini atbildes uz vismaz 8 jautājumiem, tev ir pārsteidzoši attīstīts intelekts
Lasīt citas ziņas

Finanšu ministrija arī rosinājusi neaplikt ar darbaspēka nodokļiem darba devēja apmaksātos koplīgumā noteiktos darbinieka ēdināšanas izdevumus, ja tie nepārsniedz 480 eiro gadā jeb 40 eiro mēnesī.

Ministri akceptējuši arī iedzīvotāju ienākuma nodokļa regulējuma maiņu attiecībā uz izmaksām no privātajiem pensiju fondiem. Iemaksas privātajos pensiju fondos jāatstāj ieguldītas taksācijas gadā un pēctaksācijas gadā. Ja iemaksas privātajos pensiju fondos tiek izņemtas ātrāk, par taksācijas gadā izmantotajiem attaisnotajiem izdevumiem palielina pēctaksācijas gada apliekamo ienākumu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Valdība šodien rosinājusi arī pārskatīt solidaritātes nodokli, integrējot to citos nodokļos. Par šo jautājumu gan vēl tiks gatavots atsevišķs priekšlikums. Tāpat vēl diskusijas gaidāmas par dabas resursa nodokļa likmes pārskatīšanu.

Valdība vienojusies, ka nepieciešams pārskatīt pieļaujamo alkoholisko dzērienu zuduma normu piemērošanas nosacījumus uzglabāšanas, pārvadāšanas un ražošanas posmos, kas nav pārskatīti jau 20 gadus.

Atbalstīts FM priekšlikums par nodokļu nemaksāšanas risku ierobežošanu transportlīdzekļu apkopes un remonta nozarē, kad kā apdrošināšanas atlīdzības veids tiek izvēlēts remonta pakalpojuma kompensācija. Tāpat atbalstīts priekšlikums par kravas transportlīdzekļu izdevumu norakstīšanas un priekšnodokļa atskaitīšanas ierobežošanu pievienotās vērtības nodokļa jomā. Proti, lai ierobežotu uzņēmuma ienākuma nodokļa samazināšanu, kravas automobiļi ar pilnu masu līdz 3000 kilogramiem būtu uzskatāmi par reprezentatīviem automobiļiem, ja tie pārklasificēti no vieglā automobiļa par kravas automašīnu.

Diskusijas turpināsies arī par valsts kapitālsabiedrībām dividendēs izmaksājamās daļas apmēra paaugstināšanu 2017.gadā.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.