Mobilā versija
Brīdinājums +2.0°C
Gunārs, Vladimirs, Gunis
Trešdiena, 7. decembris, 2016
23. maijs, 2012
Drukāt

Biezpiena-zemeņu jogurta krēms ar vaniļas mērci. KONKURSA recepte

biezp3

Kā jau ieprieksējā vēstulē vakar rakstīju, manā virtuvē ļoti iecienīti ir deserti. Šodien pagatavoju “Biezpiena-zemeņu jogurta krēmu ar vaniļas mērci.” Deserts tika gatavots kā pārsteigums!

“Biezpiena-zemeņu jogurta krēma” gatavošana

Sastāvdaļas:

200g biezpiena
100g jogurta “Baltais” zemeņu dzēriena
150g cukura
40g želantīna

 

Kā gatavot?biezp1

Želantīnu uzbriedina.Biezpienam veic pirmapstrādi-izberž to caur sietu,pievieno cukuru.Jogurtu lej atsevišķā trauciņā,tam pievieno ūdens peldē izšķīdinātu-atdzesētu želantīnu.Jogurta masai pievieno biezpiena masu,visu kārtīgi izmaisa,lej deserta trauciņos.Trauciņus liek ledusskapī uz stundu lai sastingst.

Vaniļas mērces gatavošana

Sastāvdaļas:

 2 olu dzeltenumi
150g cukura
150g piena

 

Kā gatavot?

Olu dzeltenumu saputo ar cukuru,vaniļas cukuru,pievieno pienu.Masu vāra ūdens peldē,kamēr tā sabiezē.Pirms pasniegšanas atdzesē.

Divu šķīvju dekorēšanai nepieciešams:
 

 100g kivi
200g ābolu
100g pūdercukura

Kā izrotāt?

Uz šķīvja kārto dekoratīvi sagrieztus augļus,biezpiena-zemeņu jogurta krēmu,lej mērci. Augļus pārkaisa ar pūdercukuru..Labu apetīti!

 

Ēdiena ideju autors un ēdienu gatavoja Līga Elmere

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+