Mobilā versija
-0.1°C
Sabīne, Sarma, Klaudijs
Svētdiena, 4. decembris, 2016
23. septembris, 2015
Drukāt

Brūkleņu čatnijs. Ideāla mērce pie gaļas ēdieniem! (1)

Foto - Aija GeidaFoto - Aija Geida
Sastāvdaļas:

(8–10 porcijas)

• 0,4 l svaigu brūkleņu

• 2 ķiploka daiviņas

• 80 g rozīņu

• 80 g brūnā cukura

• 100 ml vīna etiķa

• Bumbieris

• ½ tējkarotes maltu sinepju

• ½ tējkarotes sāls

• ½ tējkarotes maltu melno piparu

Ķiploka daiviņas sakapā.

Bumbierim izņem serdi un ar visu mizu sagriež mazos gabaliņos.

Pievieno pārējās sastāvdaļas un pannā ar biezām malām uz lēnas uguns sutina, līdz masa sabiezē un brūklenes ir mīkstas.

Vīna etiķa vietā var izmantot ābolu etiķi.

Savukārt, ja masa ir ļoti bieza, var pievienot mazliet ūdens. Ideāla mērce pie medību un liellopu gaļas, grilējumiem.

Pievienot komentāru

Komentāri (1)

  1. Nu kada velna pēc tas stulbais nosaukums-čatnijs??Pilnīgi pietiktu-asā brūkleņu mērce.

Draugiem Facebook Twitter Google+