Mobilā versija
+7.0°C
Sarmīte, Tabita
Piektdiena, 9. decembris, 2016
22. maijs, 2015
Drukāt

Cukuroti rabarberi ar uzputotu jogurtu un smiltsērkšķu krēmu (1)

Foto - Anda KrauzeFoto - Anda Krauze

Īsteni pavasarīga recepte gardēžiem, ko man iemācījis garšu pavēlnieks Ingmārs Ladigs.

Notīrītus rabarberus sagriežu plānās sloksnēs, uz brīdi iemērcu aukstā ūdenī, lai tie kļūtu stingri, pārkaisu ar cukuru un kanēli. Saputoju 100 g saldā krējuma, pievienoju ēdamkaroti medus un 100 g grieķu jogurta. Siltā ūdens peldē sakuļu desmit olu dzeltenumus (der tikai laimīgo vistu olas!) ar 150 g cukura, pieleju citrona sulu, 115 g smiltsērkšķu želejas, iemaisu 200 g sviesta un 10 g izkausēta želatīna. Servēju uz dēlīša, dekorēju ar ogām un piparmētru lapiņām.

Pievienot komentāru

Komentāri (1)

  1. Pavasariii– avenes, zemenes?? kur izauga???

Draugiem Facebook Twitter Google+