Mobilā versija
+4.1°C
Sabīne, Sarma, Klaudijs
Pirmdiena, 5. decembris, 2016
13. jūlijs, 2015
Drukāt

Forele baltvīna mērcē ar fenheli un Šalotes sīpoliem

Ēdieni Hotel "Justas" restorānā.    19.06./2015 foto: Valdis Semjonovs/Latvijas Avīze/Ēdieni Hotel "Justas" restorānā. 19.06./2015 foto: Valdis Semjonovs/Latvijas Avīze/

Ēdieni Hotel "Justas" restorānā. 19.06./2015 foto: Valdis Semjonovs/Latvijas Avīze/

KĀ GATAVOT?

Dārzeņus ber aukstā katliņā, pievieno sviestu (uz 1 porciju – 1/2 ēd. k.) un maisot karsē, līdz dārzeņi kļūst spīdīgi. Pieber mazliet sāls un maltus melnos piparus. Noņem no plīts. Katliņā liek notīrītu, sagrieztu fenheli, pielej mazliet baltvīna un karsē.

Dzelzs formiņā iekaisa sāli, ieliek notīrītu Šalotes sīpolu, 3 min patur sakarsētā cepeškrāsnī. Apceptās Šalotes sīpola daiviņas pievieno fenhelim, liek klāt sviestu, sāli, piparus. Maisot brīdi karsē. Iztīrītas foreles vēderā liek sviestu un zivi 11 līdz 13 min cep cepeškrāsnī 180 grādos.

Četrās daļās sagrieztu Šalotes sīpolu apcep kopā ar lauru lapu, graudu pipariem, timiānu un sāli. Pielej baltvīnu, karsē 4 min, pievieno baltvīna etiķi, pakarsē vēl 2 min. Pievieno saldo krējumu, puscitrona sulu, sāli un mazliet cukura.

Mērci izkāš. Biezumus izmet. Šķīvja vidū liek foreli, gar malām – glazētos dārzeņus un fenheli ar sīpoliem. Foreli pārlej ar baltvīna mērci.

Rotā ar piena putām un zaļumiem.

 

Ēdieni Hotel “Justas” restorānā

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+