Foto: Aija Geida

Garšīgs kokteilis ar nātrēm, bērzu sulu un augļiem 1

Sastāvdaļas
• Ābols
• Liels, sulīgs apelsīns
• Sauja nātru
• 150 ml bērzu sulu

Reklāma
Reklāma
Numeroloģija un skaitļu maģija: kā jūsu tālruņa numurs ietekmē jūsu likteni un kad to mainīt? 1
TV24
“Jāklausās, ka esam šmaukušies.” Par netaisnību un piemaksām tiem pensionāriem, kuri strādājuši padomju laikā
Krievijā valda histērija: izbojāta Putina inaugurācija 178
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Nenomizotam ābolam izņem serdi un sagriež mazos gabaliņos. No apelsīna izspiež sulu. Visu – sulas, ābolu, nātres – liek blendera traukā un kuļ, kamēr iegūta viendabīga masa. Ja tā ir pārāk bieza, pielej vēl bērzu sulas un sakuļ. Šo garšīgo dzērienu labprāt dzer pat tie, kuri nav zaļo kokteiļu cienītāji.

! Pasniedz uzreiz pēc sakulšanas, jo kokteilis ātri atsulojas.

PADOMS

CITI ŠOBRĪD LASA

Tikko no zemes izspraukušās nātru lapiņas nevajag blanšēt. Bet, lai paaugušās nātres nesadzeltu mēli, tās pāris minūšu blanšē karstā sālsūdenī.

UZZIŅA

Nātru lapiņās ir D, E, K, PP un B grupas vitamīni, dzelzs, kalcijs, kālijs un magnijs, daudz vērtīgā hlorofila.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.