Foto – Aija Geida

Grilēts cālis
 alū 2

Amerikāņiem ir interesants paņēmiens, kā grilēt veselu cāli, – viņi to sauc par piedzērušos cāli vai grilētu cāli alū. Recepte ir vienkārša.

Reklāma
Reklāma

• Vidējs cālis

• Paciņa vistas gaļas garšvielu

• 2 tējkarotes ķiploku sāls

• Skārdene tumšā alus

Plāno iegādāties lietotu auto? 13 automašīnas, kuras var iegādāties pat ar lielu nobraukumu
No kā baidās diktators? Izskan interesanta versija, kāpēc Putins negrib tikties ar Zelenski aci pret aci
Kokteilis
“Tautumeitas”, Tomijs Kešs vai “Katarsis”? Mākslīgais intelekts prognozē, kuras Baltijas valsts mūziķiem ir vislielākais potenciāls uzvarēt Eirovīzijā 7
Lasīt citas ziņas

Cāli nomazgā un nosusina virtuves dvielī. Garšvielas (visvienkāršāk ir iegādāties lielveikalā gatavu garšvielu maisījumu vistas gaļai, bet var to veidot pēc savas gaumes) sajauc ar ķiploku sāli un ar tām ierīvē cāli no iekšpuses un ārpuses. Atver alus skārdeni, nodzer pāris lielu malku un ievieto to cālī. Skārdenes vietā var izmantot arī garenu metāla trauku. Grilēšanas laikā alus padara gaļu maigu un sulīgu. Cāli cepeškrāsnī ievieto vertikāli un cep +180 °C aptuveni 70–75 minūtes. Iedurot ar iesmiņu, pārbauda, vai gaļa ir mīksta. Taukvielas nav nepieciešamas, jo cepšanas laikā tauki, kas bagātīgā slānī atrodas zem cāļa ādas, izkūst un padara ādu kraukšķīgu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.