Mobilā versija
+5.2°C
Gunārs, Vladimirs, Gunis
Ceturtdiena, 8. decembris, 2016
2. oktobris, 2014
Drukāt

Kāpēc melnē nopirktie burkāni (1)

Foto - LETAFoto - LETA

“Veikalā pirktie burkāni ilgi neglabājas, bet ātri kļūst melni. Kāpēc?” MĀRTIŅŠ MĀRUPES NOVADĀ

Glabājot burkānus, uz tiem nereti veidojas melni plankumi un saknes sapūst. Vainīgas dažādas sēņu slimības, ar kurām sakņaugi galvenokārt saslimst jau uz lauka. Sakņu melnēšana vai brūnēšana ir bīstama slimība, kas apdraud dažādus kultūraugus, arī burkānus. Diemžēl slimības pazīmes nevar pamanīt, kad raža vēl ir dārzā. Ierosinātāji saglabājas augsnē un ar sporām pārvietojas uz burkāniem. Saknes sāk bojāties, kad rodas slimības attīstībai labvēlīgi apstākļi – paaugstināta gaisa temperatūra (+10…+15 °C) un mitrums. Tāpēc bieži vien veikalā iegādātie burkāni, it sevišķi mazgātie, ātri vien bojājas. Lai samazinātu slimības attīstību, dārzeņi jāglabā par +5 °C zemākā temperatūrā.

Pievienot komentāru

Komentāri (1)

  1. varu ieteikt veikala burkanus uzreiz nomizot, noskalot auksta udeni, ielikt plastmasas kastite ar vacinu un ledusskapi ieksha, tad viss ir svaigs un ilgi turaas.
    pusi vienmer sagriezhu ripinjaas un sasaldeju arii. kad varu zupu

Draugiem Facebook Twitter Google+