Mobilā versija
-2.9°C
Baiba, Barbara, Barba
Svētdiena, 4. decembris, 2016
27. jūnijs, 2012
Drukāt

Kifle ar sieru

Natālijas Rogovas fotoNatālijas Rogovas foto

Pagatavosim pīrādziņus ar neparastu izskatu un nosaukumu – Kifle ar sieru. Mani kifle ir ne tikai ar sieru, bet vēl ar kviešu pārslām. Būtībā mēs varam izmantot jebkuras pārslas, kādas atrodamas mājās.

Sastāvdaļas:

(glāzes tilpums 250ml)

1 glāze milti iesākumā un pēc tam vēl pēc vajadzības

1 glāze kviešu pārslas

15g sviests

50g siers

1 ēd.k cukurs

1 tēj.k sāls

1/2 glāze piena

1 ola

1/2 paciņa šķīstošā rauga Saf-Instant (6g)

Pildījumā ko vēlamies, man bija 100g rīvēts siers un vēl kūpināta cūkgaļa

sacepta ar sīpoliem.

Kā gatavot?

ki1

 

Miltus sajaucam ar raugu, sāli, cukuru, pārslām, rīvētu sieru.

Uzsildām nedaudz pienu, pievienojam izkausētu sviestu un olas baltumu.

Savienojam abus maisījumus.

Beram klāt miltus un mīcam mīklu, līdz tā nelīp pie rokām.

 

ki2

Ieeļļotā traukā liekam mīklu, pārsedzam ar pārtikas plēvi un raudzējam siltā vietā ap 1 stundu vai, līdz mīkla palielinās ajomā 3 reizes.

 

 

 

 

 

 

 

 

ki3

No gatavās mīklas veidojam bumbiņas aptuveni liela mandarīna lielumā. Bumbiņu izrullējam ovālā.

Vienā pusē liekam pildījumu, bet otrā iegriežam svītras.

 

 

 

 

 

 

ki4

Rullējam no pildījuma puses mīklu tādā desiņā.

 

 

 

 

 

 

 

ki5

 

Lai cepoties siers neiztek, sānu maliņas salipinām kopā.
Pārsmērējam ar sakultu olas dzeltenumu, kam pievienota 1 ēd.k piens.

 

 

 

 

 

 

ki6

Cepam ap 200 grādiem ap 20 minūtēm, līdz ir skaisti brūni.

 

 

 

 

 

 

 

ki7

 

Vieni kifle ir ar sieru un vieni ar kūpinātu gaļu ar sīpoliem ,bet jūs pildījumā variet izmantot, ko vēlaties.

 

 

 

 

 

 

 

 

Iesūtījusi Natālija Rogova

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+