Praktiski
Receptes

Mazsālīti gurķīši! Noderēs jau brīvdienu piknikā! 1


Hole fresh salted cucumber on plate with dills
Hole fresh salted cucumber on plate with dills
Foto – Bonappetit.lv

Pagatavošana

Gurķus nomazgāt, nogriezt abus galus, sadurstīt ar nazi vai zobu bakstamo pāris vietās. Ķiploku daiviņas nomizot, ja tas ir vecais ķiploks. Jaunus ķiplokus mizot nevajag, tikai sagriezt uz pusem.

Gurķus sakārtot tīrā traukā, pamīšus ar zaļumiem, garšvielām un ķiplokiem.

Ūdeni ieliet katlā, pievienot sāli, piparus, krustnagliņas un uzkarsēt. Ar karstu rosolu pārliet gurķus, apsegt ar dvielīti un atstāt uz visu nakti. Nakamajā dienā gurķi ir ēdami.

 

Recepti piedāvā

bonap

Saistītie raksti
LA.lv