Mobilā versija
+0.2°C
Guna, Judīte
Sestdiena, 10. decembris, 2016
4. novembris, 2014
Drukāt

Neparasta kūka – ar cukini un aronijām

Foto - Aija GeidaFoto - Aija Geida
Sastāvdaļas:

Mīklai:

• 180 g rīvēta cukini,

• 180 g kviešu miltu,

• 10 g kukurūzas cietes,

• 90 g olīveļļas,

• 150 g cukura,

• 100 g apelsīna sulas,

• 3 ēdamkarotes rīvētu apelsīna miziņu,

• 1,5 ēdamkarotes aroniju ievārījuma,

• 2 ēdamkarotes kakao pulvera,

• 1,5 tējkarotes cepamā pulvera,

• 1 tējkarote sodas,

• ½ tējkarotes sāls.

Pildījumam:

• 400 g biezpiena,

• 200 g baltās šokolādes,

• 450 g skābā krējuma (20 – 25 %),

• 2 ēdamkarotes pūdercukura,

• 4 ēdamkarotes aroniju ievārījuma.

Glazūrai:

• 80 g saldkrējuma sviesta,

• 150 g baltās šokolādes.

Šis, liekas, ir jaukākais gadalaiks – viss dārzā izaudzis, nogatavojies, atliek tik noliekties, noplūkt un pagatavot ko izcili gardu! Šoreiz piedāvājam neparastu cukini un aroniju kūku, kuras garša tiešām pārsteidz!

Pirms kūkas cepšanas nepieciešami nelieli sagatavošanās darbi. Skābais krējums jāieliek marlē (ar to sietiņā) uz nakti notecināties, tā iegūstot mīksto sieru, kas veikalā maksā 5 latus kilogramā (pašam pagatavot ir daudzreiz izdevīgāk). Pāris saujas aroniju jāizmaļ caur gaļas mašīnu un jāsavāra 1:1 ar cukuru.

 

Pagatavošanas gaita:

1. Bļodā sajauc visas sausās sastāvdaļas – kviešu miltus, cepamo pulveri, sodu, kukurūzas cieti, kakao pulveri un sāli, samaisa.

2. Pievieno paredzēto cukura daudzumu.

3. Uz rupjas rīves sarīvē cukini ar visu miziņu, uz smalkākas – apelsīna miziņu. Pievieno aroniju ievārījumu.

4. Apelsīnam izspiež sulu un pielej to bļodā kopējai masai.

5. Vajadzīgo olīv­eļļas daudzumu pievieno sarīvētajam cukini (ieteicama izspaidu olīveļļa, nevis ekstra virgin, kura piedod specifisku garšu un aromātu, kas šajā gadījumā nav vēlams), samaisa un pievieno sausajām sastāvdaļām.

6. Vispirms ar karoti samaisa, tad ar blenderi sakuļ līdz viendabīgai masai un lej uz pannas – mīklai jāiznāk diezgan šķidrai. Cep +180 °C aptuveni 30 minūtes, ar kociņu pārbauda biskvīta gatavību.

7. Kamēr biskvīts cepas, biezpienu 2 reizes izmaļ cauri gaļas mašīnai, pēc tam vēl izmīca ar rokām, lai ir viendabīga, mīksta konsistence. Pievieno ūdens peldē izkausētu balto šokolādi un rūpīgi sablendē.

8. Pieliek aroniju ievārījumu, kas kūkai piedod patīkamu aromātu, krāsu un garšu.

9. Pievieno arī notecināto skābo krējumu, kas tagad ir mīkstā siera konsistencē, un visu rūpīgi samaisa ar karoti.

10. Kad biskvīts atdzisis, to sagriež četrās daļās un kārto kūku, bagātīgi starp kārtām iesmērējot pildījumu.

11. Kūku no visām pusēm rūpīgi apziež ar krēma kārtu – tas ir diezgan biezs.

12. Ūdens peldē izkausē sviestu un balto šokolādi, samaisa un pārlej kūkai. Dekorē ar aronijām un pārkaisa ar pūdercukuru. Noliek vismaz uz 4 stundām ledusskapī.

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+