Mobilā versija
+6.1°C
Sarmīte, Tabita
Piektdiena, 9. decembris, 2016
28. janvāris, 2015
Drukāt

Persiku un aveņu deserts

Foto - Timurs SubhankulovsFoto - Timurs Subhankulovs
Sastāvdaļas:

2 konservētu persiku pusītes, 8 saldētas vai svaigas avenes, 50 g pūdercukura, 1 ola. Karameļu mērcei: 25 g sviesta, 150 g cukura, 100 g saldā krējuma.

(2 porcijām)

Katrā konservēta persika pusītē liek pa četrām avenēm, pārkaisa ar cukuru. Olas dzeltenumu atdala no baltuma. Olbaltumam pievieno pūdercukuru un saputo stingrā masā, pēc tam glītā kaudzītē liek uz katras persika pusītes. 10 min. cep cepeškrāsnī 180 grādos. Pārlej ar karameļu mērci. Katliņā karsē sviestu un cukuru, līdz masa kļūst brūna. Pievieno saldo krējumu un uz lēnas uguns maisot turpina karsēt, līdz izveidojas viendabīga masa.

 

Gatavoja Smeceres kroga šefpavārs GATIS TROPS

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+