Mobilā versija
-3.1°C
Baiba, Barbara, Barba
Svētdiena, 4. decembris, 2016
10. marts, 2013
Drukāt

Pirkstiņuzkodas – karbonāžu kalnu vietā

Foto - Valdis SemjonovsFoto - Valdis Semjonovs

Uzņemot viesus, vienmēr cienastam nav jācep karbonāde, jāštovē kāposti un jāmaisa rasols. Nelielā mājas ballītē galdā var celt daudzveidīgas pirkstiņuzkodas, izmantojot gan pavisam vienkāršus produktus, gan izsmalcinātus gardumus.


 

Sāļais groziņš ar siera salātiem

• Siera salāti,

• smilšu mīklas groziņš,

• ķirštomāts,

• melnās sezama sēklas.

Vispirms pēc savas gaumes pagatavo siera salātus. Tos pilda pašceptos vai veikalā pirktos smilšu mīklas groziņos. Rotājumam izmanto ķiršu tomātu un melnās sezamas sēklas.

 

Sāļais groziņš ar dārzeņu salātiem
pirkstini_011_VS

• Svaigi tomāti,

• svaigi gurķi,

• paprika,

• sīpols,

• zaļumi,

• eļļa,

• garšvielas,

• smilšu mīklas groziņš.

Tomātus, gurķus, papriku un sīpolu sagriež mazos gabaliņos, dilles sakapā. Dārzeņus samaisa ar eļļu un garšvielām. Masu pilda groziņos un rotā.

 

Kanapē ar šķiņķi 
un sieru

pirkstini_001_VS• Tostermaize,

• šķiņķis,

• siera salāti,

• salātlapa,

• marinētas sēnītes.

Tostermaizes šķēli sagriež četros trīsstūrīšos un apcep cepeškrāsnī, lai kraukšķīga garoziņa. Tad uz maizītes liek salātlapiņu un plāni nogrieztā šķiņķī ietītu siera salātu piciņu. Nostiprina ar kociņu, kam galā uzsprauž marinētu sēnīti.

 

 

Lavašs ar kūpinātu vistu 
un dārzeņiem
pirkstini_006_VS

• Lavašs,

• majonēze,

• paprika,

• svaigs gurķis,

• salātlapas,

• kūpināta vista.

Lavašu noziež ar majonēzi un noklāj ar strēmelītēs sagrieztu papriku, svaigu gurķi, kūpinātu vistu un salātlapām. Satin tūtiņā un griež gabaliņos.

 

Kanapē ar Kamambēra 
sieru un vīnogām

pirkstini_014_VS• Tostermaize,

• salātlapa,

• Kamambēra siers,

• vīnogas.

Uz tostermaizes ceturtdaļas uzliek nelielu salātlapu, gabaliņu Kamambēra siera un sastiprina ar kociņu, kam galā uzsprauž vīnogu.

 

 

 

 

Kanapē ar kūpinātu 
vistu un vīnogu pirkstini_016_VS

• Tostermaize,

• žāvēta vista,

• salātlapiņa,

• vīnoga.

Uz kociņa uzsprauž fizāli, vīnogu un gabaliņu žāvētas vistas. To visu stiprina pie ceptas apgrauzdētas tortermaizes, uz kuras uzsegta salātlapiņa.

 

Kūpinātas laša filejas un mājas biezpiena rullītis

pirkstini_031_VS• Baltmaize,

• kūpināts lasis,

• mājas biezpiens,

• garšvielas,

• melnā olīva,

• citrons.

Uz baltmaizes gabaliņa liek plānu kūpināta laša šķēlīti, kurā ietīta mājas biezpiena masa. Rotā ar melno olīvu un citrona šķēlīti.

 

 

 

Rudzumaize ar liellopa gaļas rostbifu un Rokforas siera krēmupirkstini_034_VS

• Rudzumaize,

• Rokforas siers,

• cepta liellopa fileja,

• zaļā olīva,

• sīpols.

Rudzumaizes ripulīti noziež ar Rokforas siera masu. Virsū liek ceptas liellopa gaļas gabaliņu, dekorē ar zaļo olīvu un sīpolu.

 

 

Kanapē ar pikanto vistas krūtiņu un spinātiem

pirkstini_016_VS• Tostermaize,

• spināti,

• saldais krējums,

• vistas krūtiņa,

• sezama sēklas,

• garšvielas pēc izvēles,

• fizālis.

Svaigus spinātus izkarsē saldā krējumā un plāni izklāj uz tostermaizes stūrīša. Virsū liek garšvielās un sezama sēklās apceptu vistas filejas gabaliņu. Sastiprina ar kociņu, rotā ar fizāli un vīnogu.

 

Kanapē ar garnelēm un paipalas olupirkstini_020_VS

• Tostermaize,

• salātlapa,

• marinēta garnele,

• puse vārītas paipalas olas,

• zemene.

Uz apgrauzdētas tostermaizes liek salātlapiņu, marinētu garneli un pusi vārītas paipalas olas. Sastiprina ar kociņu, kam galā uzsprauž zemeni.

 

Gatavoja pludmales sporta centra “Brazīlija” kafejnīcas pavārs Anatolijs Adamovs.

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+