Mobilā versija
-2.4°C
Baiba, Barbara, Barba
Svētdiena, 4. decembris, 2016
29. janvāris, 2015
Drukāt

Rīsu kūka ar mandarīniem. “LA.lv” konkursa recepte

Foto - Inita BalodeFoto - Inita Balode
Sastāvdaļas

Sastāvdaļas mīklai:
200 g miltu
1 tējkarote cepamā pulvera
80 g cukura
sāls
vanilīns
1 ola
60 g sviesta

Sastāvdaļas rīsu masai:
125 g rīsu
250 ml piena
250 ml saldā krējuma
sāls
1 paciņa vaniļas cukura
2 olas
90 g cukura
1/2 citrona miziņa
250 g vājpiena biezpiena
1/2 paciņa vaniļas pudiņa
200 g mandarīnu

Kūku sāk gatavot ar to, ka vispirms pagatavo rīsu masu, raksta konkursa dalībniece Inita Balode. Katliņā sajauc pienu ar saldo krējumu, pievieno sāli, vaniļas cukuru un uzvāra. Pieber rīsus un vāra uz mazas uguns līdz tie gatavi. Masa ir sabiezējusi, izveidojusies salda biezputra. Tad to atdzesē.

No mīklai paredzētajiem produktiem pagatavo mīklu. Mīklu liek tortes formā, izlīdzina un sadursta ar dakšiņu. Liek cepeškrāsnī 175°C temperatūrā, cep 10 minūtes kūkas pamatni.

Pa to laiku gatavo līdz galam kūkas pildījumu. Olu dzeltenumus saputo ar cukuru un rīvētu citrona miziņu.

Puto tik ilgi, kamēr masa kļūst balta. Pēc tam pievieno biezpienu un vaniļas pudiņu. Šo masu savieno ar rīsu biezputru. Pievieno stingrās putās saputotus olu baltumus.

Pildījumu liek uz kūkas pamatnes.

Cep cepeškrāsnī 30 minūtes, uzmanot, lai neapeg virsma, nepieciešamības gadījumā formu pārklāj ar foliju. Atdzesē un novieto ledusskapī.

Kūkas virsmu rotā ar mandarīniem. Mandarīni var būt arī konservēti.

Recepte piedalās portāla “www.la.lv” konkursā sociālajā tīklā Draugiem.lv. Ievieto arī tu savu iecienītāko recepti! Balvā – skaistā un noderīgā pavārgrāmata Ģimenes krājumi! Tāpat vari nobalsot par sev iepatikušos recepti, palīdzot tai kļūt par konkursa laureāti.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+