Mobilā versija
+5.2°C
Gunārs, Vladimirs, Gunis
Ceturtdiena, 8. decembris, 2016
15. novembris, 2014
Drukāt

Rīsu našķi ar lēcām


Foto-Aija GeidaFoto-Aija Geida
Sastāvdaļas:

160 g rīsu miltu,
50 g kviešu miltu,
240 g ūdens,
3 ēdamkarotes oranžo lēcu,
1 ēdamkarote sezama sēklu,
1 ēdamkarote ķimeņu,
1 ēdamkarote augu eļļas,
1/3 tējkarotes kurkumas,
1/3tējkarotes maltu melno piparu,
1/3 – ½ tējkarotes sāls.

Kā gatavot?

Katlā uzvāra ūdeni, pievieno sāli, augu eļļu un oranžās lēcas. Pavāra 3 minūtes. Tikmēr rīsu miltus sajauc ar ķimenēm, maltiem melnajiem pipariem, kurkumu un sezama sēklām, izmaisa. Pēc tam pielej karstu ūdeni, samaisa un atstāj atdzesēties. Kad masa vairs tikai mazliet silta, pievieno kviešu miltus un izmaisa. Mazā pannā uzkarsē eļļu centimetru biezā slānī. Konditorejas špricē saliek mīklu un pannā izspiež no tās aplīšus. Cep gaiši brūnus. Pēc tam ar papīra virtuves dvieli noslauka lieko eļļu. Gardi, mazliet pikanti kraukšķi, ko uzkost pie alus vai pagrauzt filmu vakarā. Rīsu miltus var iegādāties “Rimi” un citos lielveikalos miltu stendā, lēcas – pie pupiņām un šķeltajiem zirņiem.

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+