Mobilā versija
Brīdinājums -0.9°C
Guna, Judīte
Sestdiena, 10. decembris, 2016
16. oktobris, 2014
Drukāt

Saldumi no… zirņu miltiem

Foto - Aija GeidaFoto - Aija Geida

• 190 g zirņu miltu

• 200 g sviesta

• 125 g pūdercukura

• 2 ēdamkarotes kokosriekstu skaidiņu

• 2 ēdamkarotes sasmalcinātu lazdu riekstu

• ¼ tējkarotes malta kardamona

Pannā ar biezām malām uz lēnas uguns izkausē sviestu. Zirņu miltus iesijā sviestā un, nepārtraukti maisot, apcep. Masu silda, līdz tā kļūst mazliet tumšāka un gaisā sāk virmot patīkams riekstu aromāts (tas varētu būt pēc 15 minūtēm). Cītīgi jāmaisa, lai nepiedeg! Pievieno maltu kardamonu un kokosriekstu skaidiņas. Vēl pāris minūšu apcep, tad noņem pannu no uguns un pievieno pūdercukuru – tas ļoti labi uzsūks lieko mitrumu, un masa kļūs stingra. To pārliek bļodā un ar dakšiņu rūpīgi saspaida, lai vienmērīgi iemaisītu pūdercukuru. Atdzesē un vai nu ar mitrām rokām veido bumbiņas, vai ieliek silikona formiņās. Ievieto ledusskapī, lai sastingst. Konfektītes garšo pēc apgrauzdētiem riekstiem, un nevar uzminēt, ka viena no galvenajām sastāvdaļām ir zirņu milti. Sātīgs un barojošs našķis – pietiek ar pāris gabaliņiem.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+