Mobilā versija
-0.8°C
Evija, Raita, Jogita
Sestdiena, 3. decembris, 2016
5. augusts, 2015
Drukāt

Sambuks no mellenēm un piparmētrām

Foto-Aija GeidaFoto-Aija Geida
Sastāvdaļas:

• 300 g melleņu

• 5 svaigas piparmētru lapiņas

• 3 olu baltumi

• 3 ēdamkarotes brūnā cukura

• 2 ēdamkarotes citrona sulas

Sambuks ir debesmannas paveids, tikai gaisīgāks nekā uzputenis. Lielākoties to gatavo no augļu vai ogu masas, saputojot kopā ar olu baltumiem.

Pagatavošana.

Mellenes kopā ar cukuru, piparmētru lapiņām un citrona sulu sablendē. Pārliek bļodā, pievieno olu baltumus un kuļ ar mikseri, līdz izveidojas gaisīga, viegla un krēmīga masa. Vislabāk garšo ar pienu vai vaniļas mērci. Sambuku pasniedz tūlīt pēc pagatavošanas, uzglabājot tas atsulojas.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+