×
Mobilā versija
Brīdinājums +25.9°C
Eduards, Edvards, Edvarts, Varis
Sestdiena, 26. maijs, 2018
6. jūlijs, 2014
Drukāt

Sātīgs un vienkārši pagatavojams sēņu žuljēns (3)

Foto-sgotovimvmeste.ruFoto-sgotovimvmeste.ru

Sastāvdaļas – 500 g balto sēņu vai šampinjonu, 2 sīpoli, 200 g skābā krējuma, 300 g cieta siera, 1 ķiploka daiviņa, 4 ēdamkarotes sviesta, 1 ēdamkarote miltu, svaigi malti pipari, sāls.

Pagatavošana. Sēnes notīrīt un sagriezt lielos gabalos. Pannā izkausēt 2 ēdamkarotes sviesta un apcept sēnes apmēram 5 minūtes uz vidējas uguns. Pasālīt. Izveidojušos pannā šķidrumu saglabāt.

Notīrīt sīpolu un smalki sagriezt. Pievienot pannā apceptajām sēnēm, pielikt vēl 2 karotes sviesta un visu apcept 5 minūtes.

Krējumā iebērt miltus un kārtīgi samaisīt. Pamazām pieliet pannā no ceptajām sēnēm radušos šķidrumu, pievienot sāli un piparus.

Sagatavoto mērcīti ieliet apceptajās sēnēs. 5 minūtes sautēt uz mazas uguns, visu laiku maisot.

Uz smalkas rīves sarīvēt sieru. Žuljēna trauciņus ierīvēt ar ķiploka daiviņu.

Sēnes ar mērcīti ielikt trauciņos, pārkaisīt ar sieru un cept 200 grādus uzkarsētā cepeškrāsnī 7 – 8 minūtes, līdz izveidojas brūngana garoziņa.

Labu apetīti!

Recepte no sgotovimvmeste.ru

Atbilde uz Viktorija komentāru

Atcelt atbildi

Komentāri (3)

  1. No citiem Interneta resursiem akli pārkopētās receptes tracina, ja receptes kopētājs nav pat centies iedziļināties tekstā, nemaz nerunājot par receptes izmēģināšanu. Lielākā daļa recepšu ir kā cilvēku izjokošanai rakstītas, jo vairumā gadījumu sastāvdaļu proporcijas ir anomālas; norādītie laiki neatbilst, kaut kādas detaļas vienkārši pazūd. Arī šī recepte nav izņēmums.

    Pirmkārt, kur receptē paliek ar miltiem sajauktais krējums? Tas vienkārši pazūd. Kurā brīdī tas jāpievieno sēnēm – pirms škidruma pievienošanas vai pēc?

    Sastāvdaļas. Šķidrums no sēnēm man palika pavisam maz – ap 3 karotēm, tāpēc mērce sanāca ļoti bieza, lēju klāt pienu, jo nebija citu ideju. Acīmredzot krējums jāpievieno ne biezāks kā kādi 15%, bet par krējuma biezumu recepte klusē.

    300gr siera? Ar 200 gramiem citās receptēs es noklāju milzīgu trauku, bet no šā daudzuma sēņu/siera man sanāca 4 mazi žuljona trauciņi. Kādi 300 gr?! Es pat 100 gr neizmantoju.

    Man brūngana garoziņa no siera izveidojās, bet receptei pievienotā bilde ir feiks. Kur ir garoziņa? Turklāt, ja žuljēns tiktu “pārkaisīts ar sieru”, it īpaši ar 300 gramiem, sēnes cauri nespīdēju.

  2. Drosi vien garozina nevis mizina …

  3. nu noteikti garšīgi……….

Draugiem Facebook Twitter Google+