Sinepēs un ķiplokos marinēti gurķi. Pikanta receptīte! 0

Ir milzum daudz recepšu gurķu marinēšanai, sālīšanai un skābēšanai gan tūlītējai ēšanai, gan ziemas krājumiem. Tomēr vienmēr atrodas kāds gudrs saimnieces padomiņš, kas nedaudz atšķiras no visiem pārējiem. Piemēram, vai tev gadījies pagaršot gurķus sinepēs, ar ķiplokiem un vēl maltiem melnajiem pipariņiem? Īstā reize to izmēģināt!

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana

Numeroloģija un skaitļu maģija: kā jūsu tālruņa numurs ietekmē jūsu likteni un kad to mainīt? 1
Neizmet, turpini izmantot – 10 praktiski pielietojumi ikdienā tavam vecajam viedtālrunim 7
Krievijā valda histērija: izbojāta Putina inaugurācija 178
Lasīt citas ziņas

Gurķus sagriež četrās daļās (vispirms gareniski uz pusēm, pēc tam vēlreiz – perpendikulāri).

Cukuru sajauc ar eļļu, etiķi, sāli, sinepēm, pipariem un ķiplokiem.

CITI ŠOBRĪD LASA

Iegūto marinādi pārlej gurķiem, visu labi samaisa.

Gurķus tur marinādē 3-4 stundas, periodiski maisot.

Pēc tam tos pārliek tīrās burkās, liek lielā katlā ar siltu ūdeni. Ļauj ūdenim uzvirst un sterilizē gurķus 10-15 minūtes.

Burkas aizvāko ar izkarsētiem vākiem, hermētiski noslēdz, apsedz un ļauj atdzist.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.