Mobilā versija
+5.2°C
Gunārs, Vladimirs, Gunis
Ceturtdiena, 8. decembris, 2016
27. novembris, 2014
Drukāt

Tadžīna ar balto amūru

Foto -Bonappetit.lvFoto -Bonappetit.lv
Sastāvdaļas:

1 baltais amūrs

400ml tomāti savā sulā

1 sīpols

2 marinēti gurķi

2 burkāni

1 čili pipars

pētersīļi

sālīti citroni

olīvas

olīveļļa

sāls, svaigi malti pipari pēc garšas

Pagatavošana

Balto amūru nozvīņot, izķidāt un nogriezt galvu. Zivi sagriezt gabalos un ierīvēt ar sāli un pipariem.
Tadžīnu uzsildīt uz lēnas uguns, uzkarsējot tajā eļļu. Apcept sagrieztus sīpolus un burkānus. Pievienot sasmalcinātus tomātus ar visu sulu, sagrieztu čili piparu, sagrieztus marinētu gurķus, sakapātus pētersīļus un sakārtot pa virsu zivs gabalus. Pa virsu salikt olīvas un salītus citronus. Pēc nepieciešamības pieliet ūdeni.

Padoms. Ja jums nav “pareizie” sālīti citroni, tad tos ļoti viegli uztaisīt “uz ātro” – citronu kārtīgi nomazgā un sagriež šķēlītēs, saliek burkā, ik pa brīdim pārkaisot ar sāli (sālim jābūt pietiekami daudz), aizskrūvē vāku un atstāj uz 3-4 stundām, ik pa brīdim burku sakratot.

Tadžīnai uzlikt vāku un sautēt uz mērenas uguns apmēram 35-40 minūtes.
Klāt tadžīnai var pasniegt mīkstu baltmaizi.
Recepti piedāvā
bonapetit-logo

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+