Foto – Karīna Miezāja

– Pēc kādiem principiem veidota svētku programma novados? 0

– Mani ļoti priecē, ka doties uz novadiem atraduši laiku mūsu izcilākie profesionālie kolektīvi. Kuldīgas kultūras centrā uzstāsies Rīgas Doma zēnu koris diriģenta Mārtiņa Klišāna vadībā. Solo spēlēs saksofonists Oskars Petrauskis, pianisti Elīna Bērtiņa un Raimonds Petrauskis. Svētku koncerta programmā skanēs Volfganga Amadeja Mocarta, Georga Frīdriha Hendeļa, Raimonda Paula, Zigmara Liepiņa, Jāņa Lūsēna, Alvila Altmaņa un Valta Pūces skaņdarbi.

Reklāma
Reklāma
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 20
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 6 vārdu īpašniekus, kurus visbiežāk ieskauj kupls bērnu pulciņš 10
Ko Ķīna dara ar zinātnieku, kurš patvaļīgi pasaulei atklāja Covid-19 izplatību? 60
Lasīt citas ziņas

Uz Cēsīm dosies Valsts Akadēmiskais koris “Latvija” un Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris, kuru izpildījumā Vidzemes koncertzālē skanēs Imanta Kalniņa un Imanta Ziedoņa sengadu oratorija “Dzejnieks un nāra”. Diriģēs Viesturs Gailis. Dzejnieka un Nāras lomās iejutīsies Daumants Kalniņš un Jolanta Strikaite. Krāslavas kultūras namā viesosies vokālā grupa “Framest” ar skaistākajiem džeza mūzikas šedevriem un populārām Raimonda Paula dziesmu melodijām, kā arī talantīgie jaunie latviešu mūziķi. Auces novada Kultūras centrā Latvijas Radio koris Sigvarda Kļavas vadībā klausītājus priecēs ar muzikālu uzvedumu “Ziedonis un Vācietis”, kurā skanēs Imanta Ziedoņa dzeja Imanta Kalniņa mūzikā un Ojāra Vācieša dzeja Artura Maskata mūzikā. Pie klavierēm – Dace Kļava un Aldis Liepiņš. Koncertā piedalīsies arī kontrabasists Mareks Auziņš un akordeonists Artūrs Noviks.

– Visu cieņu Mocartam, bet vai arī novados nevajadzēja saglabāt principu valsts svētkos atskaņot tikai latviešu mūziku, kā tas būs Nacionālajā teātrī?

CITI ŠOBRĪD LASA

– Protams, svarīgi minēto principu par latviešu mūziku ievērot, cik vien iespējams. Taču jāņem vērā, ka Rīgā koncerti notiek katru dienu, bet novados koncertdzīve nav tik bagāta. Ja uz novadiem dodas kāda spēcīga grupa savā žanrā, domāju – nav nekas slikts, ja tā parāda savas stiprās puses un ārzemēs skanējušās koncertprogrammas.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.