BaltāPublicitātes foto

VIDZEME 3


Alūksnē 3. maija vakarā plkst. 19 (svētku datums tiek iezīmēts tikai tajos gadījumos, kad tas nav 4. maijs – red.) svinēs Brīvības svētkus – kultūras centrā novada pašvaldība svinīgā ceremonijā pasniegs novada pagodinājumus, kā arī skanēs vokālās grupas “Latvian Voices” koncerts. 4. maijā plkst. 14-16 pie Alūksnes kultūras centra risināsies Baltā galdauta svētki “Iepazīsti Latviju”, kuros alūksnieši satiksies pie kopīgi klāta svētku galda, dejos latviskos dančus un dziedās dziesmas. Piedalās folkloras un danču kopas.

Reklāma
Reklāma
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 124
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas?
Seni un spēcīgi ticējumi: šīs lietas nekad nedrīkst ne aizņemties, ne aizdot 9
Lasīt citas ziņas

Jaunannā Baltā galdauta svētkos stiprās ģimenes stādīs Simtgades ozolu, šo brīdi svinīgāku darīs Jaunannas Tautas nama vokālie ansambļi un bērnu un jauniešu teātris” Ejam!”.

Baltā galdauta svētki “Ilzene – mana liepziedu zeme” risināsies 4. maijā plkst. 16 Ilzenes pagasta centrā pie estrādes. Pasākumā aicināti piedalīties visu paaudžu ilzenieši. Par godu Latvijas simtgadei, ilzenieši stādīs desmit liepas, katra no tām simbolizēs vienu Latvijas desmitgadi. Pie liepām tiks uzstādīta latvju zīme – Māras krusts, kas simbolizē auglību, pamatīgumu un drošību.

CITI ŠOBRĪD LASA

Malienas Tautas namā Baltā galdauta svētki risināsies 4. maijā no plkst. 13 līdz 19. To apmeklētāji varēs noskatīties režisora Ivara Selecka un “Mistrus Media” veidoto dokumentālo ģimenes filmu “Turpinājums” un asa sižeta vēsturiska piedzīvojumu filmu “Nameja gredzens”, piedalīties akcijā “Izdziedam 100.lv” ar iespēju ikvienam interesentam interaktīvi iedziedāt Latvijas simtgades dziesmas, kā arī noklausīties Imanta Kalniņa dziesmu programmu “Mēs satiksimies iekšup vīdamies” Annas kultūras nama jauktā vokālā ansambļa “Tik un tā” izpildījumā.

Savukārt Zeltiņos Baltā galdauta svētkus svinēs 5. maijā, kad tautas namā notiks sarīkojums “Baltā galdauta svētki Mazajam latvietim” kopā ar Lienīti un Sprīdīti. Latviskas rotaļas, ēverģēlības un cienāšanās pie balti klātiem galdiem.

Baltā galdauta svētki Cēsīs piedāvā 4. maijā apmeklēt Cēsu Vēstures un mākslas muzeju bez maksas. Cēsis ir Latvijas karoga dzimtene, tāpēc svētku rīkotāji aicina uzkāpt Cēsu pils tornī, kur plīvo Latvijas karogs, uzņemt foto ar karogu un dalīties ar to sociālajos tīklos, izmantojot tēmturus #cēsis un #LV100.

Koncertzālē “Cēsis” 4. maijā plkst. 16 notiks koncerts “Sadziedāsim par Latviju”. Tajā piedalīsies Cēsu Kultūras un Tūrisma centra jauktie kori “Beverīna”, “Wenden” un “Vidzeme”, vokālais ansamblis “Tieši tāpēc” un Cēsīs iemīļoti solisti – Gunita Bārda, Rihards Saule, Una Aizgale un Nauris Indzeris. Koncertā, kas veidots kā tautas sadziedāšanās, skanēs piemirstas, bet ļoti skanīgas, melodiskas un tajā paša laikā jaudīgas dziesmas, kurās izskan latviešu spēks, brīvības alkas un dzimtenes mīlestība. Koncertu bagātinās Imanta Ziedoņa, kurš šogad svinētu savu 85.dzimšanas dienu, dzeja. Pēc koncerta visi aicināti turpināt svētku svinēšanu ballē kopā ar pūtēju orķestri “Cēsis” (diriģenti Jānis Puriņš un Tālivaldis Narvils).

Gulbenes kultūras centra lielajā zālē Baltā galdauta svētki notiks 4. maijā plkst. 13. Programmā Baltā galdauta godinājums, svinīgas uzrunas, M.Zīverta lugas “Tīreļpurvs” izrāde Lielvārdes pensionāru biedrības teātra “Paši” izpildījumā, Gulbenes kultūras centra pūtēju orķestra koncerts, sadziedāšanās.

Reklāma
Reklāma

Siguldas novada iedzīvotāji aicināti tikties Maija parkā 4. maijā plkst. 17, lai kopā pie parka teritorijā izvietotiem balti klātiem galdiem baudītu līdzi paņemtās uzkodas, spēlētu tradicionālās latviešu spēles, sacenstos zināšanās par Siguldu un svētku vakaru pavadītu īstā zaļumballē, kurā spēlēs Siguldas novada pūtēju orķestri un bigbends „Sigulda”. No plkst.17.30 maziem un lieliem pasākuma apmeklētājiem būs iespēja spēlēt dažādas spēles, piedalīties siguldiešu cepto „Brīvības svētku kūku” degustācijās un izaicināt sevi aizraujošā viktorīnā „Es mīlu Tevi, Sigulda!”. Par pasākuma muzikālo pavadījumu rūpēsies siguldieši – Siguldas pagasta pūtēju orķestris, pūtēju ansamblis „Sigulda”, Absolventu orķestris un pūtēju orķestris „Sudrabskaņa”, kura defilē programma būs vērojama uz satiksmei slēgtās Pils ielas.

Pasākuma apmeklētājiem būs arī iespēja piedalīties unikālā projektā – ziedot, lai Latvijas simtgadē Siguldā, bobsleja un kamaniņu trases 6.stāva platformā tiktu uzstādīts monumentāls Latvijas valsts karogs. Plānots, ka karoga masts būs vismaz 15 metru augsts, tādējādi pār Siguldu plīvos viens no augstākajiem sarkanbaltsarkanajiem karogiem Latvijā. Tas būs ne tikai kopīgi sarūpēts dāvinājums Latvijas simtgadei, bet arī mantojums, ko nodot nākamajām paaudzēm.

No plkst. 19 līdz apmēram plkst. 20 Maija parkā notiks īsta zaļumballe, kurā tautā iemīļotas melodijas spēlēs bigbends „Sigulda”, bet pēc tam vakaru varēs turpināt baudīt latviešu komponistu populāro melodiju pavadījumā.

Skrīveros Baltā galdauta svētkus svinēs 1. maijā plkst. 18. Sagaidot Latvijas simtgadi un svinot valsts Neatkarības atjaunošanu, visi skrīverieši, uzņēmēji, iestādes, ģimenes, domubiedru grupas tiek aicinātas uzvilkt savus baltos goda kreklus, paņemt cienastu un nākt uz Skrīveru kultūras centru. Svētku koncertā piedalīsies mazie un lielie kultūras centra tautas mākslas kolektīvu dalībnieki, bet pēc visi aicināti dziedāt, dejot un priecāties kopā ar Skrīveru kultūras centra folkloras kopu Ulda un Solvitas Bērziņu vadībā.

3. maijā plkst. 19 baltā galdauta svētkus svinēs Smiltenes Kultūras centrā. Šeit programmā galda klāšana un godināšana kopā ar folklora skopu “Rudzupuķe”, svinēšana un mielošanās ar Donu Ilzes sagādāto cienastu. Svētku koncertā uzstāsies Aleksandra Špicberga, Artis Boriss, Dagnis Roziņš, Reinis Zariņš.

Valkā Baltā galdauta svētki šogad veltīti valcēnietim Bernhardam Zutim (1893-1968) – farmaceitam, tirgotājam, sabiedriskajam darbiniekam, mecenātam. B. Zuša sirdslieta bija sports, un viņš to aktīvi popularizēja. 4. maijā plkst. 11.30 sāksies skrējiens “Izskrien Latviju Valkā”; starts un finišs pie muzeja, bet skrējiena maršruts, ko izstrādājuši Valkas novada sporta speciālisti, veido Latvijas kontūru. Plkst. 12.30 notiks 2018. gadā dzimušo bērniņu sveikšana, un katrs Latvijas simtgades gadā dzimušais Valkas novada bērniņš saņems 925 proves sudraba vērdiņu ozolkoka kastītē ar apsveikuma vēstuli bērniņam un viņa ģimenei. Plkst. 13 – pasākums turpināsies muzeja Saimes istabā. Te būs apskatāma izstāde par Bernhardu Zuti, pasākuma dalībnieki tiks iepazīstināti ar pētījumu par Valkas aptiekām, un ikvienam šeit būs iespēja izspēlēt dažādas spēles par Latviju.

Piebaldzēni Baltā galdauta svētkus aicināti svinēt 4. maijā plkst. 12 K.Skalbes muzejā “Saulrieti”, kur skanēs koncerts “Mūžam zili”, piedaloties Valmieras kultūras centra vīru korim “Imanta” un senioru vīru korim “Baltie bērzi”. Svinīgi tiks pacelts Vecpiebalgas audēju austs karogs.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.