Foto: Aija Geida

Biezpiena mājiņas – fantastisks našķis tumšiem vakariem 0

Sastāvdaļas
• 250 g pilnpiena biezpiena
• 250–300 g sviesta cepumu
• liels banāns
• 60 g marmelādes
• 2 ēdamkarotes cukura
• 1,5 tējkarotes vaniļas cukura
• paciņa kausējamās šokolādes

Reklāma
Reklāma
Krievijā valda histērija: izbojāta Putina inaugurācija 174
“Krievi mūs burtiski aprīs!” Ukraiņu komandieris skaidro iespējamās kara pauzes briesmas 139
Neizmet, turpini izmantot – 10 praktiski pielietojumi ikdienā tavam vecajam viedtālrunim 7
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Biezpienam pievieno cukuru, vaniļas cukuru un rūpīgi izmīca, līdz masa viendabīga. Marmelādi sagriež kubiņos un pievieno biezpiena masai. Banānu sagriež šķēlītēs. Uz viena cepuma liek banāna šķēlītes un lielu karoti biezpiena masas. Vēl divus cepumus liek slīpi uz biezpiena, veidojot jumtiņu. Siltā ūdens peldē patur paciņu ar šokolādi un pārlej jumtam pāri. Patur ledusskapī 2–3 stundas, lai cepumi sasūcas ar biezpiena mitrumu.

UZZIŅA

• Lai no biezpiena pagatavotu gardu desertu, svarīgi, lai tas ir svaigs un sauss.

CITI ŠOBRĪD LASA

• Visgardākie krēmi iznāk no pilnpiena biezpiena.

• Biezpienam labi piestāv vaniļas cukurs, kardamons, citrona un apelsīna miziņa.

• Ja biezpienu sakuļ ar rokas blenderi, pievienojot nedaudz saldā krējuma un cukura, var ātri pagatavot saldo biezpiena masu, ko bagātina ar žāvētiem augļiem un apgrauzdētiem riekstiem.

• Biezpiens labi sader ar marmelādi, žāvētām plūmēm un dzērvenēm.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.