Foto – Aija Geida

Biezpiena žagariņi: kas var būt gardāks! 0

Sastāvdaļas
• 180 g biezpiena
• 200 g skābā krējuma
• 320 g kviešu miltu
• 2 ēdamkarotes cukura
• 1,5 tējkarotes cepamā pulvera
• ½ l cepamās eļļas
• 80 g pūdercukura pārkaisīšanai

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Kura slavenība ir dzimusi tavā zodiaka zīmē: noskaidro, kā tu vari iekarot slavu
RAKSTA REDAKTORS
Linda Tunte: 15.maijam ir jābūt brīvdienai – tā ir daudz svarīgāka diena par daudzām citām 46
“Karu ir sākušas abas divas valstis.” Stepaņenko un Švecovas atbildes par karu Ukrainā saniknojušas Latvijas sabiedrību 21
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Biezpienu samaisa ar krējumu un cukuru, līdz veidojas viendabīga masa (graudainu biezpienu izmaļ gaļas mašīnā).
Pievieno izsijātus miltus un cepamo pulveri. Mīca mīklu, līdz tā kļūst vijīga. Atkarībā no biezpiena mitruma miltu daudzums var nedaudz atšķirties.
Mīklu ietin pārtikas plēvē un atstāj uz pusstundu. Pēc tam izrullē 3–4 mm biezu un sagriež 3 x 6 cm lielos rombiņos. Katram no tiem paralēli garākajai malai ar nazi veic aptuveni 2 cm iegriezumu.
Vienu no romba galiem izvelk cauri iegriezuma vietai un mazliet pastiepj, līdz izveidojas žagariņa forma.
Vāra iepriekš sakarsētā eļļā zeltaini brūnus, noliek uz papīra virtuves dvieļa, lai notek liekā eļļa. Kad cepumi atdzisuši, uzkaisa pūdercukuru.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.