Ilustrācija – Daina Vīķele

Kilogrami nost, blaknes klāt 4


Viena tievēšanas līdzekļu grupa ietekmē smadzenes, centrālo nervu sistēmu – apetītes un visu pārējo fizioloģisko funkciju augstāko vadības centru. Pēc šā principa darbojas gan lielākā daļa preparātu, ko dēvē par apetīti mazinošajiem, gan arī tā sauktie tauku dedzinātāji.

Reklāma
Reklāma
Dronu uzbrukumi naftas pārstrādes rūpnīcām Krievijā ir panākuši neiedomājamo – pasaules lielākajai naftas valstij sāk pietrūkt benzīna
Ukrainas izlūkdienesta pārstāvis: Krievijas varētu ieņemt Baltijas valstis septiņu dienu laikā
Latvijai tuvojas aukstuma vilnis! Sinoptiķi par laiku jaunnedēļ 22
Lasīt citas ziņas

Tie stimulē simpātisko nervu sistēmu, signalizējot smadzenēm, ka organismam radušās lielākas vajadzības. Regulācijas centri dod komandu endokrīniem dziedzeriem – jāizdala hormoni, kas veicina tauku sadedzināšanu un enerģijas pievadīšanu šūnām. Ar preparāta palīdzību organismu iedzen stresā.

Apetīti gan nomāc, taču nelāgi ietekmē arī visu organismu. Paātrinās sirdsdarbība un paaugstinās asinsspiediens – cieš sirds asinsvadu sistēma. Var pieaugt nervozitāte, rasties miega traucējumi.

CITI ŠOBRĪD LASA

Mēdz par daudz izdalīties kuņģa skābe, paaugstināties cukura līmenis asinīs, var tikt veicināts iekaisuma process. Pieaug ne tikai tauku vielmaiņa, bet arī olbaltuma patēriņš organismā. Var rasties blaknes nierēs un aknās, kas ļoti aktīvi iesaistās tauku vielmaiņā.

Jaunam organismam nodarītais kaitējums, iespējams, uzreiz nebūs jūtams. Taču, ja ar laiku iedzīvosies sirds asinsvadu problēmās, svaru mazināt kļūs arvien grūtāk, jo vairs nevarēs sportot pietiekami aktīvi.

“Jāsaprot, ka šie preparāti tomēr iespaido veselību. Pat ja aktīvās vielas iegūtas no augiem. Ir tāds priekšstats, ka zāles ir ķīmija, bet augi – dabiski un veselīgi. Tomēr ne vienmēr nekaitīgi. Ir stingri noteikts, cik preparāta sastāvā drīkst būt konkrētā auga komponenta,” uzsver daktere Havensone.

Izpētot vairāku līdzekļu aprakstu, par kuriem informāciju iegūstam internetā, ārste norāda, ka pieļaujamās devas tajos pārsniegtas vairākkārt.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.