Itālija apsver domu par Venēcijas pārdošanu 2


Tostarp Itālija, kura jau ilgstoši pārdzīvo tikpat nopietnu krīzi, kāda pārņēmusi Grieķiju, un kuras ārējie parādi būtībā ir vēl lielāki, arī apsver iespēju pārdot savu īpašumu. Turklāt ne tikai salas, bet arī atsevišķus gabalus kalnos un pilsētās. Speciāla valsts īpašuma aģentūra sastādījusi sarakstu, kurā ietilpst teritorijas Dolomītu kalnos, mazās salas Sardīnijas piekrastē un krāmu tirgus Porta Portese. Turpat ir arī vairākas Itālijas piekrastes pludmales. Cenas zemākas nekā Grieķijā. Piemēram, tīmekļa lapā Private Islands sala Itālijā ar villu, personisko baznīciņu un atļauju veikt fermeru saimniecību kopumā vēl nesen maksāja 3,7 miljonus eiro. Tikai.

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos
Ziemeļamerikas indiāņu zvēru horoskops. Uzzini, kurš dzīvnieks esi tu! 17
Krievu murgs Turcijā: turki Krievijas pilsoņus izsēdina no lidmašīnām un neļauj lidot uz citām valstīm
Lasīt citas ziņas

Savukārt tiem, kuri labāk vēlas dzīvot pilsētā, Itālija arī var ko piedāvāt. Piemēram, Venēcijā izveidots 82 miljonu eiro liels fonds, kurā ietilpst īpašums, ko paredzēts pārdot tuvāko piecu gadu laikā. Fonda izplatītajā sarakstā ir ne tikai slavenais pilsētas kazino, bet arī vairākas pilis. Kopumā pārdošanai izlikti 18 Venēcijas objekti.

Tiesa, Itālijā visi uzsver, ka šim solim ar senatnes būvējumu izpārdošanu nav nekādas saistības ar Grieķijas centieniem iegūt līdzekļus budžeta robu aizpildīšanai. Itālijas valdība tādējādi cenšoties tikai panākt apgabalu un administratīvo vienību lielāku neatkarību. Tiesa, nav viegli tam noticēt, jo, ja jau tas nav naudas līdzekļu iegūšanas paņēmiens, tad – kāda gan jēga pārdot senatnes celtnes tieši tagad, kad nekustamā īpašuma cenas visā pasaulē ļoti nopietni kritušās?

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.